Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 14:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριακή υποχώρηση της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, στο 8,3% 

Οριακή υποχώρηση της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, στο 8,3% 

Οριακή αρνητική μεταβολή σημείωσε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, με το ποσοστό να υποχωρεί στο 8,3%, από 8,4% τον Οκτώβριο και έναντι προβλέψεων των οικονομολόγων του Reuters, για οριακή άνοδο στο 8,5%. 

Η υποχώρηση αυτή σηματοδοτεί και τον τερματισμό ενός σερί έξι μηνών, διάστημα κατά το οποίο το ποσοστό ανεργίας σημείωνε άνοδο, με αποτέλεσμα από το 7,3% του Απριλίου να σκαρφαλώσει στο 8,4% τον Οκτώβριο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των ανέργων στις χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 172.000, με το σύνολό τους να ανέρχεται στους 13,6 εκατ. Αντιθέτως σε σχέση με το Νοέμβριο του 2019 ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,425 εκατ. 

Ωστόσο τα στοιχεία για την ανεργία στους νέους όχι μόνο απογοητεύουν, αλλά προκαλούν ανησυχία με το ποσοστό ανεργίας στο 18,4% στα άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών, από 18% τον Οκτώβριο. 

Ανά περίπτωση η Ισπανία είναι η χώρα ανάμεσα στις 19 της Ευρωζώνης με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, στο 16,4%, ενώ στον αντίποδα το χαμηλότερο ποσοστό της τάξεως του 4% καταγράφηκε στην Ολλανδία και στη Μάλτα. 

Σε επίπεδο Ε.Ε. η ανεργία τον Νοέμβριο επίσης υποχώρησε οριακά στο 7,5% από 7,6% τον Οκτώβριο, με το ποσοστό στους νέους να καταγράφει άνοδο στο 17,7% το Νοέμβριο, από 17,5 % τον προηγούμενο μήνα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News