Business & Finance Πέμπτη 7/01/2021, 10:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Σε επίπεδα προ κρίσης οι παραγγελίες εργοστασίων

Γερμανία: Σε επίπεδα προ κρίσης οι παραγγελίες εργοστασίων

Απροσδόκητη άνοδο, για έβδομο διαδοχικό μήνα, σημείωσαν τον Νοέμβριο οι παραγγελίες που δέχθηκαν τα εργοστάσια της Γερμανίας, με την ανάκαμψη της δραστηριότητας να απειλείται από τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η ζήτηση στα γερμανικά εργοστάσια αυξήθηκε 2,3% τον Νοέμβριο, κυρίως χάρη στις παραγγελίες για επενδυτικά αγαθά από την Ευρωζώνη. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει άνοδο 0,5%. Οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει πάνω από 6% τα επίπεδα προ πανδημίας.

Η γερμανική βιομηχανία έχει επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα στα περιοριστικά μέτρα για τη συγκράτηση της νόσου Covid-19. Δεν ισχύει το ίδιο για τον κλάο υπηρεσιών, καθώς η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει επεκτείνει έως τα τέλη Ιανουαρίου τα μέτρα για το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ.

Η διαδικασία εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, εγείροντας ανησυχίες για τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανία και των υπολοίπων οικονομιών της Ευρώπης τους πρώτους μήνες του έτους. Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία για την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, εντός της ημέρας.

Moneyreview. gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News