Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 07:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι ανησυχίες των νέων στην αγορά εργασίας

Αυτές είναι οι ανησυχίες των νέων στην αγορά εργασίας

Κι όμως, παρά τον πληθωρισμό σε συνάρτηση με τους χαμηλούς μισθούς, η κύρια ανησυχία των νέων στις ΗΠΑ, αναφορικά με την αγορά εργασίας, δεν σχετίζεται με τα χρήματα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα 500 αποφοίτων πανεπιστημίου από την A.Team, μια πλατφόρμα προσλήψεων τεχνολογίας.

Αντίθετα, όταν ρωτήθηκαν οι φοιτητές στις ΗΠΑ για την κύρια ανησυχία τους σχετικά με το εργασιακό τοπίο, το 21% είπε ότι ανησυχεί περισσότερο για την εύρεση ενός ρόλου που τους παρέχει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Παράλληλα, το 19% των αποφοίτων ανησυχεί για το αν θα βρει μια δουλειά για την οποία είναι παθιασμένοι, ενώ ένα άλλο 18% λέει ότι οι πιθανές απολύσεις είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του.

Ακολουθεί η αδυναμία να διαπραγματευτούν τον μισθό τους, η τοξική κουλτούρα του οργανισμού όπου θα εργάζονται και η έλλειψη της ευελιξίας. 

Οι αναφορές ακαδημαϊκής εξουθένωσης από φοιτητές επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό παραμένει πρόβλημα, όπως μεταδίδει το CNBC. 

Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα από το Gallup και το Ίδρυμα Lumina, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων είπε ότι σκέφτηκε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο, τους προηγούμενους έξι μήνες, από 34% κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, με τους περισσότερους να αναφέρουν το συναισθηματικό στρες και τις ανησυχίες ψυχικής υγείας ως τον κύριο λόγο, ο οποίος ξεπερνά την οικονομική πίεση και τα δύσκολα μαθήματα.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ βιώνουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης στον κόσμο, με τους αριθμούς να είναι ιδιαίτερα αυξημένοι για τη Gen Z, τους millennials και τις γυναίκες. 

Είναι πιθανό οι νέοι εργαζόμενοι να βλέπουν τους εξουθενωμένους ανώτερους συναδέλφους τους, ή ακόμα και τους δικούς τους γονείς, ως προειδοποιητικό σημάδι για το τι δεν θέλουν στην καριέρα τους, λέει η Angelique Bellmer Krembs, από την A.Team. 

Οι επιθυμίες της νέας γενιάς 

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές της Handshake, οι απόφοιτοι του 2023 επιθυμούν πάνω από όλα τη σταθερότητα της εργασίας και την οικονομική ασφάλεια, αν και εξακολουθούν να θέλουν να εργάζονται για εταιρείες που έχουν θετικό αντίκτυπο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το 65% θα επέλεγε μια δουλειά με ελαφρώς χαμηλότερη αμοιβή, αν αυτό σήμαινε να εργάζεται σε μια εταιρεία της οποίας η αποστολή ευθυγραμμίζεται με τις προσωπικές τους αξίες, όπως έδειξαν τα ευρήματα της έρευνας της A.Team. 

Αλλά εξακολουθεί να μην είναι η κορυφαία επιθυμία τους σε μια νέα δουλειά: το 33% των αποφοίτων λέει ότι η επιλογή να εργαστούν εξ αποστάσεως είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αναζήτηση εργασίας, σε σύγκριση με το 25% που λέει ότι η ευθυγράμμιση με τις αξίες μιας εταιρείας είναι η πρώτη τους προτεραιότητα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πιο ευάλωτες οι γυναίκες απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη

Μισθοί και επαγγελματική ανέλιξη: Πλουσιότερες οι γυναίκες χωρίς παιδιά

Gen Z: Πώς αλλάζει την αγορά εργασίας, το μάρκετινγκ, την υγειονομική περίθαλψη, την πολιτική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News