Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 19:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Διέγραψε μεγάλο μέρος των πρωινών απωλειών – Σε στάση αναμονής οι έμποροι

Πετρέλαιο: Διέγραψε μεγάλο μέρος των πρωινών απωλειών – Σε στάση αναμονής οι έμποροι

Το πετρέλαιο διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος των πρωινών του απωλειών σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς πολλοί επενδυτές διέκοψαν τις συναλλαγές περιμένοντας περαιτέρω ενδείξεις για τη ζήτηση.

Το West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο και διαπραγματεύτηκε κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι, ταλαντευόμενο σε εύρος 2 δολαρίων κατά τη διάρκεια μιας ευμετάβλητης συνεδρίασης. Την περασμένη εβδομάδα, το WTI σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από την τραπεζική κρίση του Μαρτίου, εν μέσω ενδείξεων συρρίκνωσης των περιθωρίων διύλισης στην Ασία. Ωστόσο, οι διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας της Κίνας θα μπορούσαν να ωθήσουν την αυξημένη κατανάλωση καυσίμων αεροσκαφών από αυτό το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος της εβδομάδας θα παρακολουθούνται στενά για τυχόν πληροφορίες που θα σχετίζονται με τις εκτιμήσεις της Fed. 

«Υπάρχουν πολλοί έμποροι που τηρούν στάση αναμονής προσπαθώντας να καταλάβουν την κατεύθυνση της αγοράς», δήλωσε η Carley Garner μεσίτης εμπορευμάτων και στρατηγικός αναλυτής στην DeCarley Trading. 

 

Πετρέλαιο: Διέγραψε μεγάλο μέρος των πρωινών απωλειών – Σε στάση αναμονής οι έμποροι-1

 

Το αργό έχει εξαλείψει σχεδόν όλο το ράλι που σημειώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν νέες αιφνιδιαστικές περικοπές στην παραγωγή. Η Citigroup Inc. δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος της υποχώρησης των ασιατικών περιθωρίων διύλισης, η οποία οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των νέων διυλιστηρίων της Μέσης Ανατολής.

Οι τιμές των πετρελαιοειδών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και την επεξεργασία των καυσίμων είναι πολύ υψηλές:

  • Η τιμή του WTI για παράδοση τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 61 σεντς στα 78,48 δολάρια το βαρέλι στις 10:47 π.μ. στη Νέα Υόρκη (17:47 ώρα Ελλάδος).
  • Το Brent για διακανονισμό Ιουνίου σημείωσε άνοδο 62 σεντς στα 82,28 δολάρια το βαρέλι.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, η Federal Reserve θα δημοσιεύσει την τελευταία από τις σημαντικές εκθέσεις της για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τον πληθωρισμό και τις καταναλωτικές δαπάνες πριν από τη συνεδρίαση του Μαΐου. Επιπλέον, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους πετρελαϊκούς ομίλους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Chevron και Exxon, θα ανακοινώσουν τα κέρδη τους για το πρώτο τρίμηνο την Παρασκευή.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News