Business & Finance Σάββατο 22/04/2023, 21:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Απαισιόδοξες οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς υποχωρούν οι πωλήσεις

Γερμανία: Απαισιόδοξες οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς υποχωρούν οι πωλήσεις

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες για τις δραστηριότητές τους, καθώς οι καταναλωτές απέχουν από τις αγορές, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Ifo.

Εταιρείες όπως η Volkswagen AG και η Bayerische Motoren Werke AG κρίνουν ότι η κατάστασή τους επιδεινώθηκε τον Φεβρουάριο, ενώ οι προσδοκίες τους έχουν επίσης μειωθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εν μέσω της μειωμένης ζήτησης για τα προϊόντα τους. Ενώ οι προμηθευτές αυτοκινήτων φαίνονται πιο σίγουροι για την τρέχουσα κατάστασή τους, είναι επίσης λιγότερο αισιόδοξοι για τις επιχειρηματικές προοπτικές τους.

Ο δείκτης για τον κλάδο υποχώρησε στις +6 μονάδες από +12,5 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες των κατασκευαστών υποχώρησαν στις +2,8 μονάδες από τις εποχικά προσαρμοσμένες +21,4 μονάδες.

«Ειδικότερα οι κατασκευαστές αξιολογούν την τρέχουσα κατάστασή τους ως αρκετά χειρότερη από ό,τι τον προηγούμενο μήνα», δήλωσε ο Oliver Falck, επικεφαλής του Κέντρου Βιομηχανικής Οργάνωσης και Νέων Τεχνολογιών Ifo.

Γερμανία: Απαισιόδοξες οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς υποχωρούν οι πωλήσεις-1
Πηγή: Bloomberg

Η ανησυχία των καταναλωτών για την εξέλιξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και η συζήτηση σχετικά με τον τρόπο επαναφόρτισης των μπαταριών των αυτοκινήτων θα μπορούσαν να εξηγήσουν την υποτονική ζήτηση των αγοραστών, δήλωσε ο Falck. Ως αποτέλεσμα, λιγότεροι κατασκευαστές και προμηθευτές σχεδιάζουν να επεκτείνουν την παραγωγή τους βραχυπρόθεσμα.

Οι πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Ιανουάριο για έκτο συνεχόμενο μήνα λόγω της υποχώρησης των προβλημάτων εφοδιασμού, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Παράλληλα, προέβλεψε παραδόσεις μόλις 10,95 εκατομμυρίων οχημάτων το 2023, πολύ λιγότερες από τα 14,3 εκατομμύρια οχήματα που παραδόθηκαν το 2019.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News