Business & Finance Δευτέρα 10/04/2023, 08:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BBC: Το Twitter το χαρακτήρισε «χρηματοδοτούμενο από το κράτος» και αντιδρά

BBC:  Το Twitter το χαρακτήρισε «χρηματοδοτούμενο από το κράτος» και αντιδρά

Την αντίδραση του BBC προκάλεσε η απόφαση του Twitter να το εντάξει στην κατηγορία των «κρατικά χρηματοδοτούμενων μέσων ενημέρωσης».

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Βρετανίας χρηματοδοτείται κυρίως από τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία πληρώνουν ένα ειδικός τέλος τόσο για το BBC όσο και για να παρακολουθούν άλλα κανάλια. Το BBC συμπληρώνει τα έσοδά του μέσα από τις εμπορικές δραστηριότητές του.

Ο λογαριασμός @BBC, ο οποίος έχει 2,2 εκατομμύρια followers στο Twitter, χαρακτηρίζεται προς το παρόν ως χρηματοδοτούμενος από την κυβέρνηση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τους άλλους λογαριασμούς του BBC, όπως το BBC News (World) και το BBC Breaking News.

«Μιλάμε με το Twitter για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατό. Το BBC είναι, και ήταν πάντα, ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από το βρετανικό κοινό μέσω του τέλους άδειας», αναφέρει η ανακοίνωση του BBC.

Ανάλογο ζήτημα προέκυψε και με το αμερικανικό National Public Radio (NPR), το οποίο αρχικά χαρακτηρίστηκε από το Twitter ως «κρατικό μέσο ενημέρωσης», όπως συμβαίνει με το ρωσικό δίκτυο RT και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το NPR αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν θα ανέβαζε περιεχόμενο στο Twitter όσο ο λογαριασμός του  είχε αυτή την ετικέτα. Έτσι, ο χαρακτηρισμός άλλαξε σε «μέσο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση».

Το NPR λαμβάνει κάποια χρηματοδότηση από δημόσιους οργανισμούς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του προέρχεται από πηγές όπως οι εταιρικές χορηγίες και οι συνδρομές των μελών του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News