Business & Finance Πέμπτη 2/02/2023, 17:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάσο απεριόριστων πτήσεων με αστερίσκους: Η προσφορά μίας αμερικανικής low cost

Πάσο απεριόριστων πτήσεων με αστερίσκους: Η προσφορά μίας αμερικανικής low cost

Μετά την JetBlue και την Southwest, μία ακόμη αμερικανική «ultra low cost» αεροπορική προσφέρει πάσο απεριόριστων πτήσεων με χαμηλή τιμή, αλλά και υπό πολλές προϋποθέσεις. 

Ο λόγος για την Frontier Airlines, η οποία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι για λίγο καιρό ακόμη θα προσφέρει πάσο πέντε μηνών (από τις 2 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου) έναντι 399 δολαρίων, αλλά και τη δυνατότητα ετήσιας συνδρομής 1.299 δολαρίων. Αφότου λήξει η προσφορά, τα δύο πακέτα θα αυξηθούν στις τιμές των 999 δολαρίων και των 1.999 δολαρίων αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα δύο πάσα θέτουν και άλλες προϋποθέσεις. Κατ’ αρχάς μπορεί κανείς να κλείσει πτήση για το εξωτερικό το νωρίτερο 10 ημέρες πριν την αναχώρηση, ενώ για τις πτήσεις εντός ΗΠΑ, μόλις μία ημέρα πριν. Επίσης, η χρήση του πάσου δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις ημερομηνίες, αφού αποκλείονται ορισμένες κρατήσεις ιδίως γύρω από τις μεγάλες γιορτές. Η χρέωση για το κλείσιμο της θέσης θα είναι μόλις 0,01 δολάριο, αλλά τα εισιτήρια δεν περιλαμβάνουν βαλίτσες.

Σημειώνεται πως η Frontier ανακοίνωσε πρώτη φορά το πρόγραμμα τον περασμένο Οκτώβριο, όποτε έδωσε πρόσβαση μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα πιστών πελατών. Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει περιορισμένος αριθμός πάσων, δεν μπορούν να δοθούν σε άλλο άτομο και τα αποκτά κανείς κατά σειρά προτεραιότητας.

Η Southwest Airlines έχει λανσάρει αντίστοιχο πρόγραμμα, μέσω του οποίου όσοι πετούν συχνά με την εταιρεία μπορούν να συνοδεύονται από έναν επιπλέον επιβάτη που πληρώνει μόνο τους φόρους και τις χρεώσεις αεροδρομίου. Επίσης, η JetBlue Airways είχε προσφέρει το 2010 πάσο απεριόριστων πτήσεων για τριάντα ημέρες έναντι 699 δολαρίων, το οποίο είχε και εκπτωτική τιμή 499 δολαρίων εξαιρώντας τις πτήσεις τις Παρασκευές και τις Κυριακές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Είκοσι χώρες σε 7 μήνες: Η «ιπτάμενη» οικογένεια που κάνει τον γύρο του κόσμου

Χριστουγεννιάτικο ρεκόρ για τη Ryanair – Ισχυρή ζήτηση για Πάσχα και καλοκαίρι

Μέσα σε μία πτήση-φάντασμα: Πώς είναι να είσαι ο μοναδικός επιβάτης;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News