Business & Finance Δευτέρα 30/01/2023, 12:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο ρεκόρ για τη Ryanair – Ισχυρή ζήτηση για Πάσχα και καλοκαίρι

Χριστουγεννιάτικο ρεκόρ για τη Ryanair – Ισχυρή ζήτηση για Πάσχα και καλοκαίρι

Την καλύτερη χριστουγεννιάτικη περίοδο στην ιστορία της ανακοίνωσε η Ryanair, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι το επίπεδο των κρατήσεων για το Πάσχα και το καλοκαίρι είναι ήδη υψηλό.

Η ιρλανδική εταιρεία κατέγραψε κέρδη 211 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών, αλλά και υπερβαίνοντας σημαντικά το προηγούμενο ρεκόρ σε χριστουγεννιάτικη περίοδο που τέθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2017 με κέρδη 106 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο αριθμός των επιβατών στο τέλος του 2022 ανήλθε σε ρεκόρ 38,4 εκατομμυρίων. 

«Οι κρατήσεις δεν εμφανίζουν κανένα σημάδι ύφεσης σε αυτή τη φάση» δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Neil Sorahan. «Είχαμε ρεκόρ κρατήσεων τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, πολύ ισχυρή ζήτηση για το Πάσχα και το καλοκαίρι χωρίς κίνητρα στις τιμές», συμπλήρωσε. 

Εξ ου και ο Sorahan τόνισε για άλλη μία φορά ότι οι προβλέψεις της Ryanair για κέρδη μετά φόρων μεταξύ 1,325 δισ. και 1,425 δισ. ευρώ για το δωδεκάμηνο μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται να επιτευχθούν με άνεση. Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι ο αριθμός των επιβατών στο ίδιο διάστημα θα ανέλθει στα 168 εκατομμύρια, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 149 εκατ. που επετεύχθη προ πανδημίας.

«Με τους Ασιάτες τουρίστες να επιστρέφουν τώρα και με το ισχυρό αμερικανικό δολάριο να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να εξερευνήσουν την Ευρώπη, βλέπουμε ισχυρή ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής Μάικλ Ο’ Λίρι. Παράλληλα, η αδυναμία που είχε αρχίσει να διαφαίνεται στη βρετανική αγορά, ενδεχομένως λόγω των απεργιών στους κλάδους μεταφοράς, εξαφανίστηκε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τίτλοι τέλους για το 747 της Boeing – Το τελευταίο αεροσκάφος 747 θα παραδοθεί στην Atlas Air

Ο τουρισμός ισχυρός «πυλώνας» για την παγκόσμια οικονομία – Το στοίχημα της Ελλάδας

Αμερικανοί τουρίστες: 1 εκατ. ταξιδιώτες και 1 δισ. έσοδα το 2023 από τις απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News