Business & Finance Τετάρτη 1/02/2023, 17:05
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Είκοσι χώρες σε 7 μήνες: Η «ιπτάμενη» οικογένεια που κάνει τον γύρο του κόσμου

Είκοσι χώρες σε 7 μήνες: Η «ιπτάμενη» οικογένεια που κάνει τον γύρο του κόσμου

Το να κάνεις τον γύρο του κόσμου επί ένα χρόνο με μεταφορικό μέσο ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος είναι ένα όνειρο που έχουν πολλοί.

Ωστόσο αυτό είναι μία πραγματικότητα για τον Ίαν Πόρτερ, ο οποίος εργαζόταν ως ιδιωτικός πιλότος για περισσότερα από 40 χρόνια.

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να μάθει σε όλη του την οικογένεια να πιλοτάρει αεροπλάνο, καθώς τόσο η σύζυγός του, Μισέλ, όσο και οι κόρες του και ο γιος του είναι κάτοχοι διπλώματος.

Η οικογένεια πιλότων, λοιπόν, ξεκίνησαν από το Βανκούβερ στις 15 Ιουνίου του 2022 με το μονοκινητήριο αεροσκάφος τους και έκτοτε γυρνούν όλο τον κόσμο.

20 χώρες σε 7 μήνες

Η οικογένεια έχει ήδη επισκεφθεί περίπου 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βραζιλίας, της Βολιβίας, της Παραγουάης, της Αργεντινής, του Παναμά, της Κόστα Ρίκα και της Ονδούρας, και έχει διανύσει πάνω από 25.000 ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον Ίαν μάλιστα είχε σχεδιάσει αυτό το ταξίδι από καιρό, καθώς η σύζυγο του έχει πάρει ένα χρόνο άδεια από το πανεπιστήμιο όπου εργάζεται, ενώ η μία του κόρη αποφοίτησε από το Λύκειο, η άλλη ήταν νοικοκυρά και ο γιος του μπορούσε να παρακολουθεί διαδικτυακά το μάθημά του. 

Έτσι αφού όλοι ήταν διαθέσιμοι, συμφώνησαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου για ένα χρόνο. Έλειπε μόνο ένα βασικό πράγμα, το μεταφορικό.

Εν τέλει ο πιο έμπειρος πιλότος της οικογένειας, ο Ίαν αγόρασε ένα αεροσκάφος έναντι 500.000 δολαρίων, το οποίο και ονόμασε Moose.

Το μονοκινητήριο βοηθητικό αεροσκάφος, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ άτομα, ταξιδεύει με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να μείνει στον αέρα έως και 5 ώρες.

Είκοσι χώρες σε 7 μήνες: Η «ιπτάμενη» οικογένεια που κάνει τον γύρο του κόσμου-1

Όσο για τις υποχρεώσεις του καθενός, αυτές είναι σωστά κατανεμημένες.

Φιλανθρωπικό έργο

Ο Ίαν είναι ο επικεφαλής πιλότος, οι δύο του κόρες είναι συγκυβερνήτες, η σύζυγός του φροντίζει για τις βίζες, για τα έγγραφα υγείας καθώς και για τις καθημερινές ανάγκες, ενώ ο γιος τους είναι υπεύθυνος για την καταγραφή βίντεο.

«Οι φίλοι μου νομίζουν ότι είμαστε λίγο τρελοί, εξαιτίας αυτού που κάνουμε, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο», λέει η σύζυγός του.

Είκοσι χώρες σε 7 μήνες: Η «ιπτάμενη» οικογένεια που κάνει τον γύρο του κόσμου-2

Εκτός όμως από την εμπειρία ζωής, ο στόχος του ταξιδιού τους είναι και φιλανθρωπικός, καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν 1 εκατομμύριο δολάριο για τα Παιδικά Χωριά SOS, μια διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην υποστήριξη παιδιών σε περισσότερες από 130 χώρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες CNN/ Φωτογραφίες: fly5inthesky, Ιnstagram

 

Διαβάστε επίσης:

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα

Πώς είναι να κοιμάσαι σε ιγκλού; Η «τραυματική» εμπειρία ενός δημοσιογράφου

Θέλετε να ξεφύγετε από τους πάντες; Το CNN προτείνει 10 ευρωπαϊκά νησιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News