Business & Finance Δευτέρα 7/11/2022, 11:07
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα επτά βήματα για την υποβολή της αίτησης του επιδόματος θέρμανσης

Τα επτά βήματα για την υποβολή της αίτησης του επιδόματος θέρμανσης

(upd) Άνοιξε η πλατφόρμα My Θέρμανση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το φετινό επίδομα θέρμανσης. Ουσιαστικά, υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός μήνα (μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώ όσοι θέλουν να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους πριν από τα Χριστούγεννα καλό θα είναι να αγοράσουν και τις απαιτούμενες ποσότητες καυσίμου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Η συγκυρία κρίνεται θετική. Ουδείς βεβαίως μπορεί να προβλέψει το πώς θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από εδώ και στο εξής. Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που αυτή τη στιγμή κρατούν την τιμή των καυσίμων χαμηλότερα, παράγοντες που δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και τις επόμενες εβδομάδες. Για παράδειγμα, η επιδότηση με 7,5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια έχει παραταθεί μέχρι 15 Νοεμβρίου. Θα υπάρχει και μετά; Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε επίπεδο χονδρικής υποχώρησε κατά 4-5 λεπτά ανά λίτρο από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η διάθεση μέχρι σήμερα. Θα αντιστραφεί αυτή η πορεία; Ήδη από την Παρασκευή, η διεθνής τιμή του πετρελαίου φλερτάρει και πάλι με τα 100 δολάρια.

Ουσιαστικά, η υποβολή της αίτησης προϋποθέτει να ακολουθηθούν τα ακόλουθα επτά βήματα:

  1. Να επιλεγεί το είδος του ακινήτου (μονοκατοικία ή πολυκατοικία)
  2. Να επιλεγεί αν ο αιτών είναι ο ένοικος ή ο ιδιοκτήτης. Σε περίπτωση ενοίκου, απαιτείται το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  3. Να επιλεγεί το είδος του καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί φέτος.
  4. Να συμπληρωθεί (σωστά) ο αριθμός της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στο ακίνητο. Ο ίδιος αριθμός πρέπει να δοθεί σωστά και στον έμπορο καυσίμων προκειμένου να γίνει η διασταύρωση και η καταβολή του επιδόματος.
  5. Να επιλεγεί ο οικισμός. Ειδικά φέτος, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την απόφαση να προσαυξάνεται κατά 25% το επίδομα σε όλες τις περιοχές με συντελεστή υπολογισμού του επιδόματος πάνω από 1. Πρόκειται ουσιαστικά για 1545 περιοχές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, κυρίως ορεινές. Επίσης, είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με πέρυσι οι περιοχές που επιτρέπεται κάποιος να επιδοτηθεί και για τα ξύλα καθώς διευρύνθηκε το κριτήριο του πληθυσμού.
  6. Να συμπληρωθούν τα τετραγωνικά της κατοικίας και
  7. Το σπουδαιότερο: να αναγραφεί ο αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) προκειμένου να γίνει η πληρωμή του ποσού. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Όλη η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά, οι δικαιούχοι, οι ημερομηνίες πληρωμής

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι προσφορές τόνωσαν τη ζήτηση

Επίδομα θέρμανσης: Στα 1.600 ευρώ το «ταβάνι» – Τι αλλάζει φέτος 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News