ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DZ Bank: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα – Τι λέει για τα ομόλογα

DZ Bank: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα – Τι λέει για τα ομόλογα

Άλλο ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της εξόδου από το junk χαρακτηρίζει η DZ Bank την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P, επαναλαμβάνοντας ότι το σχέδιο της Αθήνας για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως το 2023  είναι ρεαλιστικό. Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος εκτιμά ότι οι επενδυτές θα εκτιμήσουν την προοπτική της επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα τους επόμενους μήνες, τονίζοντας μάλιστα ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν δομικές προοπτικές συρρίκνωσης του spread που καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να φτάσει.

DZ Bank: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα – Τι λέει για τα ομόλογα-1

Όπως σημειώνει η DZ Bank, η Ελλάδα αξιολογείται τώρα από δύο οίκους στο ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, καθώς παρ΄ όλες τις δυσκολίες, υπάρχουν θετικές ειδήσεις στη χώρα: Η S&P δικαιολόγησε την αναβάθμιση επικαλούμενη τις διαχειρίσιμες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την σχετική επιτυχία στη μείωση των κόκκινων δανείων και την καλή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Και μπορεί η αναβάθμιση από την S&P να μην αποτυπώθηκε στις τιμές των ομολόγων (κάτι που η DZ Bank συνδέει με τις γενικότερες ανησυχίες για lockdowns στην Κίνα), όμως οι προοπτικές επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα αναμένεται να εκτιμηθούν από τους επενδυτές τους επόμενους μήνες.

Η DZ Bank περιμένει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα εμφανίζουν επιδόσεις καλύτερες των ιταλικών, προβλέποντας μάλιστα ότι με την έξοδο από το junk, το spread ανάμεσα στα δύο 10ετή θα εκμηδενιστεί.

Διαβάστε επίσης: 

JP Morgan: Βλέπει έξοδο της Αθήνας στις αγορές, μετά την αναβάθμιση της S&P

S&P: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «ΒΒ+» – Σταθερές οι προοπτικές

S&P: Βλέπει ανάπτυξη 3,4% φέτος και ρυθμούς άνω του 3% έως το 2025

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News