Business & Finance Παρασκευή 8/04/2022, 19:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Απλοποιούνται οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ – Οι αιτήσεις θα εγκρίνονται σε έναν μήνα

Μεγάλη έμφαση δίνεται και στην ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων, που όπως είπε μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα στο ΑΕΠ, την ποιότητα των επενδύσεων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Τσακίρης: Απλοποιούνται οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ – Οι αιτήσεις θα εγκρίνονται σε έναν μήνα

Δραστικά μειώνεται ο χρόνος αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ. Η αξιολόγηση και έγκριση των αιτήσεων διαρκεί πλέον έναν μήνα, καταργήθηκε η υποβολή φυσικών φακέλων, ενώ πιο γρήγορα θα προκηρύσσονται και οι δράσεις.

Τον πυρήνα των αλλαγών στο ΕΣΠΑ περιέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς  6 – 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα λάβει έγκριση για το Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα 2021-2027”. Μάλιστα, η πρώτη δράση του νέου ΕΣΠΑ θα ξεκινήσει εντός του Μαϊου» υπογράμμισε ο κ. Τσακίρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε ο Ευτύχιος Παλλήκαρης, διευθυντής του Powergame.gr.

Μεγάλη έμφαση δίνεται και στην ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων, που όπως είπε μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα στο ΑΕΠ, την ποιότητα των επενδύσεων και του ανθρώπινου δυναμικού. Προς την κατεύθυνση αυτή ο υφυπουργός προανήγγειλε δύο εμβληματικές δράσεις.  Η πρώτη θα χρηματοδοτήσει  την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων όσον αφορά τα παραγωγικά τους πάγια, π.χ. αντικατάσταση ενεργοβόρων μηχανημάτων, ενώ η δεύτερη τον πλήρη ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, υπάρχει 1,5δις. ευρώ στην αγορά που περιμένει τον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς μέσω της τράπεζας «έτρεξαν» όλα τα χρηματοδοτικά προϊόντα που στήριξαν τις επιχειρήσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Β. Ντομπρόβσκις: Εξόδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο

Google και υπουργείο Τουρισμού συνεργάζονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχονται 3,6 δισ. ευρώ – Ποια προγράμματα ξεκλειδώνουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News