Business & Finance Τετάρτη 6/04/2022, 12:32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EBRD: Στην Ελλάδα η πρόεδρος – Με ποιους θα συναντηθεί 

EBRD: Στην Ελλάδα η πρόεδρος – Με ποιους θα συναντηθεί 

Την Ελλάδα επισκέπτεται το τριήμερο 7 με 9 Απριλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), με αφορμή τη συμμετοχή της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου, η Οντίλ Ρενό-Μπάσο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Τσακίρη, τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του τραπεζικού κλάδου. 

Στο περιθώριο της ομιλίας της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 8 Απριλίου, η πρόεδρος της EBRD, θα συνομιλήσει επίσης με τους Ευρωπαίους Επίτροπους, Μαργαρίτη Σχοινά και Κάντρι Σίμπσον. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα η κ. Ρενό Μπάσο δήλωσε: «Η EBRD επενδύσει στην Ελλάδα από το 2015 και αυτή η επίσκεψη θα είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει από τη συνεργασία μας με τη χώρα, όπως επίσης να επαναλάβουμε τη συνεχή και ισχυρή στήριξή μας στην φιλόδοξη ατζέντα της Ελλάδας για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στην οικονομική της ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19 και την εφαρμογή του NextGenerationEU. Επίσης θα μου επιτρέψει να συζητήσω για τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία στην παγκόσμια, εθνική και περιφερειακή οικονομία, όπως επίσης και για τη στήριξή μας στην Ουκρανία και στις άλλες χώρες που επηρεάζονται από τον πόλεμο». 

Στην ανακοίνωσή της η EBRD, υπενθυμίζει ότι πέρυσι οι επενδύσεις στην Ελλάδα ανήλθαν στο αριθμό ρεκόρ των 20 έργων με τη συνολική αξία των επενδύσεων να ανέρχεται στα 838 εκατ. ευρώ, από 17 έργα και συνολική αξία 797 εκατ. ευρώ το 2020. Το περυσινό ποσό τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ των πέντε χωρών που απορρόφησαν τις περισσότερες επενδύσεις το 2021. 

Από το 2015 έως σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περισσότερα από 5,6 δισ. ευρώ σε 92 έργα που αφορούν τον επιχειρηματικό κλάδο, τον χρηματοπιστωτικό, της ενέργειας και των υποδομών, καταλήγει η ανακοίνωση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News