Business & Finance Σάββατο 2/04/2022, 14:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία το 2022, συνεχίζονται οι επενδύσεις

Άδ. Γεωργιάδης: Καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία το 2022, συνεχίζονται οι επενδύσεις

Τη θέση του ότι το 2022 θα παραμείνει μια καλή οικονομική χρονιά για την Ελλάδα, με τις επενδύσεις να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του, να ενταθούν ακόμη περισσότερο οι έλεγχοι στην αγορά και να παταχθεί η αισχροκέρδεια, όπου εντοπίζεται.

«Δεσμεύομαι ότι το 2022 θα παραμείνει μια καλή οικονομική χρονιά για την Ελλάδα, οι επενδύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ οι εμπορικές αποστολές που γίνονται διαρκώς, γυρίζουν πλέον με υπογεγραμμένες συμφωνίες και με νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας και περαιτέρω μείωση της ανεργίας», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, σημείωσε μάλιστα ότι η ανεργία πλέον, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 12%, στο 11,9% και σημείωσε ότι «συνεχίζει να πέφτει σταθερά και μέσα στο 2022, παρά την έκρηξη του πληθωρισμού, που είναι αποτέλεσμα κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία».

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο κ. Γωεργιάδης σημείωσε ότι όσοι νομίζουν ότι δεν τα ξέρουμε γελιούνται, και επισήμανε: «Είμαστε πάνω από αυτά τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, όλη την ημέρα, κάθε ημέρα στο υπ. Ανάπτυξης».

Λέγοντας ότι «δυστυχώς παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνουμε παραμένει υψηλός ο πληθωρισμός», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε ότι «οι έλεγχοι που γίνονται ήδη στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, και μόνο τον τελευταίο ένα μήνα έγιναν 3.500 έλεγχοι, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, μόνο για αισχροκέρδεια». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «ήδη τώρα έδωσα εντολή στις υπηρεσίες και ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα εκτεταμένοι έλεγχοι σε ταχυφαγεία και εστιατόρια, για να δούμε γιατί ανεβαίνουν οι τιμές και αν σωστά γίνεται».

Υπενθύμισε ότι με τις διατάξεις που «θεσπίσαμε για το πλαφόν στο όριο του κέρδους, μπήκε ένα μεγάλο φρένο και φτάνουμε στο μέσο ευρωπαϊκό όριο» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι στο 8%, όταν στην Ισπανία διαμορφώνεται στο 9,8%.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την περηφάνια του που η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις «πρωτοφανείς συνθήκες» που της έτυχαν – πανδημία, πόλεμος και κρίση πληθωρισμού – «στέκεται όρθια και εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση». Αναφέρθηκε στην αποπληρωμή του χρέους της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επισήμανε την αναφορά του ΔΝΤ στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και «το κυριότερο στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Επιπλέον, αναφερόμενος στην κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι από επτά αφίξεις το 2019, φέτος οι αφίξεις ξεπερνούν τις 62, μίλησε για την έλευση ξένων επενδυτών όπως της Phizer και υπενθύμισε την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου «Thess Intec». Γνωστοποίησε δε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων, η επένδυση της Microsoft.

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι δείχνουν σταθερά τη ΝΔ στην πρώτη θέση, με διαφορά μονάδων από 8 έως και 10, και στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2023.

        

      

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News