Business & Finance Τετάρτη 30/03/2022, 21:54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Παπαϊωάννου: Το ζήτημα με τον East Med δεν είναι γεωπολιτικό – Η υλοποίησή του εξαρτάται από οικονομικά δεδομένα

Εγώ δε γνωρίζω κάτι τέτοιο, δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ότι αυτός ο αγωγός έχει φύγει από το τραπέζι.

Α. Παπαϊωάννου: Το ζήτημα με τον East Med δεν είναι γεωπολιτικό – Η υλοποίησή του εξαρτάται από οικονομικά δεδομένα

Το ζήτημα με τον υποθαλάσσιο αγωγό East Med είναι οικονομικό, δεν είναι γεωπολιτικό, είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι μέσα στα σχέδια να τεθεί και πάλι το θέμα της «ανάστασης» του East Med στην Μεσόγειο στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

«Και όταν μιλάτε για ανάσταση, είναι σαν ουσιαστικά να έχει τελειώσει. Εγώ δε γνωρίζω κάτι τέτοιο, δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ότι αυτός ο αγωγός έχει φύγει από το τραπέζι. Αλλά και πάλι σας λέω, ότι η υλοποίησή του, σε τελική ανάλυση, θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά δεδομένα» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Και πρόσθεσε: «κοιτάξτε, με την κα Nuland, η συνάντηση θα είναι διμερής.  Αυτό θέλω να το υπογραμμίσω, συμπίπτουν αυτές οι επισκέψεις. Θα γίνουν δηλαδή όλες την Τρίτη, 5 Απριλίου, αυτό έτυχε, να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Από εκεί και πέρα, με την κα Nuland  αναμένεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης θα είναι για  τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη θέση της Ελλάδας  στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλά και ως ευρωπαϊκής χώρας. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ακόμα αυτή τη στιγμή για την ημερήσια διάταξη της συνάντησης. Και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα εναλλακτικά σχέδια της Ελλάδας για το φυσικό αέριο

«Αντεπίθεση» Κομισιόν στη Ρωσία: Προς νέες κυρώσεις για την πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλια

Επικοινωνία Ντράγκι – Πούτιν για το ρωσικό αίτημα πληρωμής των ενεργειακών προμηθειών σε ρούβλια

Αυστρία: Ενεργοποιεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για έλλειψη φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News