Business & Finance Τετάρτη 30/03/2022, 15:38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Money Pod #4: Η Ελλάδα εξοφλεί το ΔΝΤ, με δανεικά

Money Pod #4: Η Ελλάδα εξοφλεί το ΔΝΤ, με δανεικά

Από την προειδοποίηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1994 μέχρι τις επισκέψεις του Πολ Τόμσεν στην Αθήνα και τελικά την πρόωρη εξόφληση του δανείου την άνοιξη του 2022. 

Το Money Pod παρουσιάζει πώς η Ελλάδα κλείνει τον φάκελο «ΔΝΤ», με την απαραίτητη ιστορική αναδρομή αλλά και τη συμβολή της οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά: «Η αποπληρωμή του 1,9 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επί συνόλου 360 δισ. ευρώ του δημοσίου χρέους, ελάχιστα θα επηρεάσει το κόστος εξυπηρέτησης. Εξάλλου, με δανεικά θα αποπληρώσουμε και το ΔΝΤ. Πάντως, το σήμα στις αγορές είναι πως η Ελλάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και ότι η σημερινή διαχείριση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των προηγούμενων ετών». Μαζί με μια ενδελεχή ματιά στην πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. 

Επιπλέον, ο συνιδρυτής του kariera, Θεόφιλος Βασιλειάδης εξηγεί γιατί πούλησε και ξαναγόρασε την εταιρεία του, την οποία σήμερα φιλοδοξεί να μετατρέψει σε ελληνικό LinkedIn. Ποιοι κλάδοι οδηγούν την κούρσα στην αγορά εργασίας και ποιες είναι οι πιο χρήσιμες δεξιότητες. 

Θα ακούσετε επίσης στο 4ο επεισόδιο:

  • Πόσες φορές χρεοκόπησε η Ελλάδα
  • Τι είναι το ευρωομόλογο
  • Ποιοι ζουν με 2 δολάρια την ημέρα. 

Από τον Βασίλη Κωστούλα

Ακούστε το Money Pod εδώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS