Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 18:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: Εκταμίευσε ακόμη 644 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

Η 6η δόση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

ESM: Εκταμίευσε ακόμη 644 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

Τη μεταβίβαση ακόμη 644 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο της σταδιακής ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). 

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την έκτη δόση των κερδών, τα οποία είχαν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων. 

 

Το πράσινο φως είχε δοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά τη θετική εισήγηση του Eurogroup και τη 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. 

«Σαφής πρόοδος σημειώνεται σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας» είχε σχολιάσει στις αρχές του μήνα ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, παραπέμποντας στις ιδιωτικοποιήσεις και στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

«Φυσικά η Ελλάδα, όπως και όλες οι άλλες χώρες της Ε.Ε., αντιμετωπίζει κινδύνους και αβεβαιότητες, που σχετίζονται με την πανδημία και την αύξηση των τιμών της ενέργειας, αλλά νομίζω ότι έχει αποδείξει πως είναι σε θέση να το χειριστεί» είχε επίσης προσθέσει, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Eurobank. 

Για να συνεχίσει: Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας, θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ισχυρή ανάπτυξη. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤτΕ: Άνω του 8% η ανάπτυξη το 2021 – Αστάθμητοι παράγοντες πανδημία και πληθωρισμός

Societe Generale: Γιατί η Ελλάδα θα ανακάμψει γρήγορα από αυτή την κρίση

Δημόσιο χρέος: Πρόωρη εξόφληση 7 δισ. ευρώ με διπλό όφελος

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News