Business & Finance Κυριακή 7/11/2021, 11:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου: Η νέα υπηρεσία για ιδιωτικά συμφωνητικά

Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου: Η νέα υπηρεσία για ιδιωτικά συμφωνητικά

Την έναρξη της εφαρμογής της υπηρεσίας «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Πρόκειται για μια διεύρυνση της υπηρεσίας έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης. Με τη νέα υπηρεσία οι πολίτες θα μπορούν να υπογράφουν ψηφιακά ιδιωτικά συμφωνητικά και να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής τους μέσω του gov.gr σε οποιοδήποτε έγγραφο» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Όπως σημείωσε, «με μια απλούστατη διαδικασία θα μπορούν δύο συμβαλλόμενοι πολίτες να σκανάρουν ή να φωτογραφήσουν με το κινητό τους το συμφωνητικό, να το ανεβάσουν στην υπηρεσία του gov.gr και να το υπογράψουν διαδοχικά».

«Με την ίδια διαδικασία ταυτοποίησης, όπως για την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης και με τη χρήση κωδικού μιας χρήσης στο κινητό τους, θα έχουν στη διάθεσή τους το έγγραφο με επίσημη ψηφιακή σφραγίδα σε κάθε σελίδα, για κάθε νόμιμη χρήση» συνέχισε ο κ. Πιερρακάκης. 

Επανέλαβε δε, ότι αυτή η διαδικασία θα είναι πολύ σημαντική, μεταξύ άλλων, για τους Έλληνες του εξωτερικού, για τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα κερδίζουν χρόνο, αλλά και για «τα άτομα με αναπηρία και τους ευάλωτους συμπολίτες μας». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Πιερρακάκης: Υβριδικό μοντέλο για τις έξυπνες πόλεις – Αποφεύγει την «κεντρικοποίηση»

«Τα Ραντεβού μου»: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News