Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 12:36
BUSINESS & FINANCE

Θοδωρής Λιβάνιος: Οι Έξυπνες Πόλεις το επόμενο «στοίχημα»

Θοδωρής Λιβάνιος: Οι Έξυπνες Πόλεις το επόμενο «στοίχημα»

O μετασχηματισμός των πόλεων σε έξυπνες και βιώσιμες αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και «στοίχημα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η διαχείριση του συστήματος στάθμευσης ή η πληρότητα των κάδων απορριμμάτων είναι δύο ενδεικτικές περιπτώσεις που η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την καλύτερη λειτουργία των πόλεων, ενώ οι κ.κ. Λιβάνιος και Παπαστεργίου, στη συζήτηση στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, συμφώνησαν ότι τις αμέσως επόμενες μέρες ξεκινά διάλογος για την καταγραφή και την ιεράρχηση των ψηφιακών αναγκών του δήμων, ξεκινώντας από τους πιο αδύναμους.

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης η δράση θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

«Οι Έξυπνες Πόλεις είναι ουσιαστικά μια άλλη φιλοσοφία στη διοίκηση των δήμων» τόνισε ο κ. Λιβάνιος σε συζήτηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι «ο μετασχηματισμός τους έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού των δήμων». Ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι η ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών από το gov.gr αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση, αφού απάλλαξε τους δήμους και τα ΚΕΠ από την έκδοση περίπου 1,5 εκατομμυρίου πιστοποιητικών ετησίως, εξυπηρετώντας πολύ γρηγορότερα τον πολίτη και αποδεσμεύοντας ανθρώπινο δυναμικό των δήμων σε πιο κρίσιμες αρμοδιότητες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News