Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 18:44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Τα μέτρα που ελήφθησαν για αντιστροφή της δημογραφικής κρίσης

Δ. Μιχαηλίδου: Τα μέτρα που ελήφθησαν για αντιστροφή της δημογραφικής κρίσης

Τους στόχους της κυβέρνησης γύρω από την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων και όσον αφορά την αντιστροφή της δημογραφικής κρίσης επεσήμανε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην ομιλία της στο συνέδριο του Economist.

Πιο συγκεκριμένα, η Δ. Μιχαηλίδου ανέλυσε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα παρά τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την υγειονομική κρίση. Σύμφωνα με την ίδια, μεταξύ των Δράσεων του Υπουργείου Εργασίας συγκαταλέγονται:

  • το επίδομα γέννησης,
  • η υιοθέτηση προγράμματος γονικής άδειας για τους πατέρες,
  • η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και
  • η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ».

«Η δημογραφική κρίση είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις διευκολύνσεις που σχεδιάζονται για τους πολίτες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς της χώρας τους. Λιγότερο από έναν μήνα πριν, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιέρωσε διαδικασίες για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε όλες τους δημόσιες και ιδιωτικές δομές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Εμείς εργαζόμαστε εντατικά, ώστε χωρίς συμβιβασμούς να μετασχηματίσουμε τους θεσμούς στη χώρα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών», τόνισε η Δ. Μιχαηλίδου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News