ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H υψηλή ανάπτυξη και τα αποκαλυπτήρια της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία

H υψηλή ανάπτυξη και τα αποκαλυπτήρια της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία

Μία φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που το τελευταίο διάστημα συζητιέται ευρέως: Η ανάπτυξη για το 2021 θα ξεπεράσει κατά πάσα πιθανότητα το 5.9% ακολουθώντας αυτό που στην διεθνή ορολογία λέγεται τάση «V», δηλαδή μετά την μεγάλη ύφεση να υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη.

«Αναθεωρήσαμε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 5,9% και η νέα  αυτή πρόβλεψη μπορεί να είναι απαισιόδοξη για το 2021» είπε, προσθέτοντας πως το 2022 ο τουρισμός θα εκτοξευτεί.  «Καταφέρνουμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας. Έτσι, αυτή τη χρονιά, είχαμε μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και είχαμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, πολύ καλύτερη από ό,τι προβλέπαμε. Αναμένω πώς καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου δεν θα μας ανησυχεί τόσο πολύ όσο σήμερα το ζήτημα του Covid, επομένως, αναμένω ότι το 2022 θα είναι το έτος που ο ελληνικός τουρισμός θα εκτοξευτεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την στιγμή που θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες το πιθανότερο είναι να δούμε μία μείωση του ΕΝΦΙΑ μαζί την κατάθεση του προυπολογισμού στο τέλος του έτους, ενώ περαιτέρω ελαφρύνσεις, όπως μείωση ασφαλιστικών εισφορών θα δούμε από του χρόνου

To project της Microsoft 

Το απόγευμα της Πέμπτης  – ώρα Ελλάδος – ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις της Microsoft στην Ελλάδα προχωρούν παρά την πανδημία και υπογραμμίστηκε η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε γνωρίσει και συναντηθεί με τον Brad Smith στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020 και στη συνέχεια προέκυψε το ενδιαφέρον της Microsoft για την Αρχαία Ολυμπία και πιθανόν τα αποκαλυπτήρια του πρότζεκτ να πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, στην Ολυμπία.

Αυτό που ακόμα επεσήμανε ο κ. Smith είναι πως η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή Data Centers στην Αττική προχωρά και σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ το γραφείο της Microsoft στην Ελλάδα έχει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αριθμό υπαλλήλων από όλα τα γραφεία παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News