Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 19:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ειδοποιητήρια πληρωμής για 5.722 μη μισθωτούς

Αφορά όσους είχαν παράλληλα μισθωτή εργασία

Νέα ειδοποιητήρια πληρωμής για 5.722 μη μισθωτούς

Νέα ειδοποιητήρια πληρωμής για όσους είχαν παράλληλη μισθωτή εργασία το 2020 προέκυψαν από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών.

Στην εν λόγω εκκαθάριση εμπίπτουν μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι διατηρούσαν παράλληλη μισθωτή εργασία για ένα μέρος ή ολόκληρο το 2020. Πρόκειται για συνολικά 5.722 περιπτώσεις.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν ενημερωθεί με προσωποποιημένο μήνυμα στην ηλεκτρονική καρτέλα, η οποία είναι προσβάσιμη στην υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ» στην ιστοσελίδα (www.efka.gov.gr).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΦΚΑ, οι εν λόγω ασφαλισμένοι καλούνται να μην προχωρήσουν σε πληρωμή έως ότου αναρτηθούν τα νέα επικαιροποιημένα ειδοποιητήρια, πιθανόν μέσα στον Οκτώβριο.

Για όσους προκύψουν χρεωστικά υπόλοιπα, θα καταβληθούν σε έξι ισόποσες δόσεις. Μέχρι την επικαιροποίηση των ειδοποιητηρίων, οι εν λόγω ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν κανονικά ασφαλιστική ενημερότητα. Όσοι έχουν ήδη προχωρήσει σε πληρωμές, αυτές θα ληφθούν υπ’ όψιν και θα συμψηφιστούν με μελλοντικές εισφορές.

Υπενθυμίζεται ότι από τη διαδικασία της εκκαθάρισης έχουν εξαιρεθεί κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων με παράλληλη μισθωτή απασχόληση στον Δημόσιο Τομέα, για τους οποίους εκκρεμεί, από τους Φορείς Δημοσίου, η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) έτους 2020.

Η διαδικασία εκκαθάρισης για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους θα ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και αφού ληφθούν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News