Business & Finance Παρασκευή 27/08/2021, 20:39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς ευρωπαϊκή κατοχύρωση το σήμα «Macedonia the GReat»

Προς ευρωπαϊκή κατοχύρωση το σήμα «Macedonia the GReat»

Αισιόδοξες είναι οι εξελίξεις για τη διαδικασία οριστικής κατοχύρωσης του σήματος «Macedonia the GReat», το οποίο αφορά και τις 38 κλάσεις ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, για τις οποίες είχε προσφύγει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Η οριστική διευθέτηση του ζητήματος από το γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO) αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα και πιθανώς εντός του φθινοπώρου.

Κι αυτό, διότι στις 16 Αυγούστου, το EUIPO κατοχύρωσε το σήμα για τις 27 από τις 38 κλάσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Οι υπόλοιπες 11 κλάσεις είχαν εξαιρεθεί προσωρινά, όταν εταιρεία από τη Βόρεια Μακεδονία άσκησε ανακοπή του συλλογικού σήματος του ΣΕΒΕ, καταθέτοντας ένσταση στο γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.

Ωστόσο, το γραφείο απέρριψε την ένσταση, προλειαίνοντας το έδαφος για την οριστική κατοχύρωση του σήματοςς.

Οσον αφορά τα επόμενα βήματα, και ιδίως το πώς μια επιχείρηση θα λαμβάνει το εν λόγω σήμα, οι αποφάσεις θα ληφθουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία για την κατοχύρωση του «Macedonia the GReat» είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019 και δρομολογήθηκε αμέσως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στόχος ήταν να μην χρησιμοποιείται καταχρηστικά το όνομα «Μακεδονία» για προϊόντα επιχειρήσεων της Βόρειας Μακεδονίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News