ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Πότε θα δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά

Συντάξεις: Πότε θα δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά

Ζεστό χρήμα  θα λάβουν τέλη Ιουνίου και τον Ιούλιο χιλιάδες συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά απορρέουν από τον νόμο Βρούτση και τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων  που αφορούν παλαιούς και νέους συνταξιούχους  με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Αυτοί βέβαια που θα δουν και χρήμα στην τσέπη τους είναι όσοι ναι μεν έχουν  πάνω από 30 έτη ασφάλισης  παρόλα αυτά δεν λαμβάνουν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΜR» στα τέλη  Ιουλίου θα πληρωθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά για τους ”παλιούς” συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα για όσους βγήκαν δηλαδή στη σύνταξη πριν τις 13 Μαΐου 2016. Όσον αφορά τα αναδρομικά για τους  «παλιούς» συνταξιούχους του δημοσίου, αυτούς που βγήκαν στην σύνταξη πριν  τον Μάϊο του 2016 δεν έχουν ακόμα κλειδώσει οριστικά οι ημερομηνίες πληρωμών παρόλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιούλιος φαίνεται πως και για αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων θα είναι μήνας πληρωμών  

To χρονοδιάγραμμα 

Συνταξιούχοι Δημοσίου 

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 και πριν την 1/10/2019, η πληρωμή των αυξήσεων που τους αναλογούν θα δοθούν  στις 29 Ιουνίου 2021 μαζί με τις συντάξεις δηλαδή Ιουλίου. Τα αναδρομικά για την κατηγορία αυτή σύμφωνα με πληροφορίες του ΜR αναμένεται να δοθούν τέλη Ιουλίου χωρίς βέβαια να έχει κλειδώσει οριστικά η ημερομηνία. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/10/2019 ήδη από τον Φεβρουάριο λαμβάνουν σύνταξη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν.4670/2020 ενώ τον Απρίλιο 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

 

Συνταξιούχοι ιδιωτικού τομέα

Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016, η πληρωμή των αναδρομικών τους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου 2021. Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου. 

Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν τον Μάϊο του 2016 αναμένεται να δουν τις αυξήσεις που τους αναλογούν βάσει των νέων αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση σύμφωνα με πληροφόρηση του «MR» στα τέλη Ιουλίου. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News