Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 11:09
ΑΑΔΕ

Πώς θα γίνεται η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Πώς θα γίνεται η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Τέλος στην ταλαιπωρία και στις ουρές στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων. Για πρώτη φορά οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ψηφιακά στην ΑΑΔΕ την ακινησία του οχήματός τους. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών τη σχετική διάταξη που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων.

Πρόκειται για το σύστημα ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων, το οποίο θα προβλέπει την ακινησία του οχήματος και τη μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Η σχετική τροπολογία ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «MyCar», στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Μέσω της πλατφόρμας θα δηλώνεται η ακινησία το οχήματος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κρατούν στο σπίτι τους τις πινακίδες και θα απαλλάσονται από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Οι νέες οδηγίες προβλέπουν όμως και βαριά πρόστιμα σε όλους επιχειρήσουν να κινήσουν το όχημά τους μετά την κατάθεση των πινακίδων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόστιμο που θα ξεκινά από τα 10.000 ευρώ για όσους κυκλοφορούν παράνομα το όχημά τους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News