Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 08:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα λάβουν σήμερα το επίδομα των 800 ευρώ

Ποιοι θα λάβουν σήμερα το επίδομα των 800 ευρώ

Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 2.481 δικαιούχων η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ. Η αποζημίωση αφορά εργαζομένους ειδικών κατηγοριών, όπως καλλιτέχνες, οικοδόμους κ.λπ. Το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ανέρχεται σε 1.984.000 ευρώ.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 70.200 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 117. 

Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις ορθές επαναλήψεις αναστολών συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία αφορά την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση, για τον μήνα Νοέμβριο καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση του διαστήματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News