Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 22:20
ΕΡΓΑΣΙΑ

Χατζηδάκης: Τα προγράμματα κατάρτισης που αφορούν στις ψηφιακές δεξιότητας θα έχουν κεντρικό ρόλο στην αγορά εργασίας

Χατζηδάκης: Τα προγράμματα κατάρτισης που αφορούν στις ψηφιακές δεξιότητας θα έχουν κεντρικό ρόλο στην αγορά εργασίας

Το τρίπτυχο των κυριότερων νομοθετικών παρεμβάσεων που επεξεργάζεται το υπουργείο του στην παρούσα φάση (εργασιακό νομοσχέδιο, μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους, εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής κατάρτισης) παρουσίασε συνοπτικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε, είναι τα προγράμματα κατάρτισης, ιδίως αυτά που αφορούν στις ψηφιακές δεξιότητες.

Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους και τους συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, ο υπουργός τόνισε ότι κοινό σημείο όλων είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και η τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης, χωρίς καμία έκπτωση στην προστασία των εργαζομένων.

Αναφορικά με την εικόνα της αγοράς εργασίας, στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχει αντιδράσει μέχρι τώρα γρήγορα και αποτελεσματικά με τα μέτρα που έχει λάβει και ότι είναι κρίσιμο το τι θα γίνει από εδώ και πέρα». Τα προγράμματα κατάρτισης, ιδίως αυτά που αφορούν στις ψηφιακές δεξιότητες, θα έχουν κεντρικό ρόλο «σε αυτή μας την προσπάθεια», τόνισε ο υπουργός.

Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες του νέου συστήματος της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους, ο αρμόδιος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το υφιστάμενο σύστημα δεν βοηθά καθόλου στην ανάπτυξη, και ότι η εισαγωγή στοιχείων κεφαλαιοποιητικού συστήματος στις επικουρικές συντάξεις των νέων εργαζομένων, μπορεί να συμβάλει στη διοχέτευση πόρων στις ελληνικές επιχειρήσεις, όχι μόνο στις μεγάλες, αλλά και τις μικρομεσαίες και τις νεοφυείς, συνδράμοντας παράλληλα και στον περιορισμό του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News