Business & Finance Τετάρτη 20/03/2024, 20:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων θα κάνει απογευματινά χειρουργεία

Άδ. Γεωργιάδης: Μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων θα κάνει απογευματινά χειρουργεία

Το «Καραμανδάνειο» – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων, του οποίου οι κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές αναβαθμίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν πλήρως. επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τον Υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και η Διοικήτρια του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στον χώρο του κεντρικού κτηρίου που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος έχει ήδη παραληφθεί. Ακολούθως, επισκέφθηκε τη Χειρουργική και Παιδιατρική Κλινική, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί πλήρως, καθώς και το Ακτινολογικό τμήμα, που έχει εξοπλιστεί με καινούργιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο υπουργός δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι «μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία και σιγά-σιγά ο κόσμος θα πηγαίνει στην αρχή πιο δειλά σ’ αυτά και προϊόντος του χρόνου θα πηγαίνει περισσότερο και θα μειώνεται η λίστα αναμονής».

Ο υπουργός δήλωσε ευχαριστημένος από τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου της εφαρμογής του μέτρου, σημειώνοντας ότι περίμενε μικρότερη συμμετοχή στην αρχή και σημείωσε αναφερόμενος στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ότι «από τις 17 χειρουργικές κλινικές δήλωσαν την επιθυμία να διοργανώσουν απογευματινά χειρουργεία και οι 17. Πόσο γενικευμένη αντίδραση μπορεί να υπάρχει στο ΚΑΤ, όταν το 100% των κλινικών κάνει απογευματινά χειρουργεία;» και πρόσθεσε: Αυτοί που αντιδρούν ζητούν να απαγορεύσουμε τη δυνατότητα για απογευματινά χειρουργεία. Εγώ δεν υποχρεώνω να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, λέω ότι δεν σας απαγορεύω. Άμα θέλετε κάντε τα. Εμείς δεν θα το απαγορεύσουμε, θα το επιτρέψουμε».

Ειδικότερα, μετά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αποφάσισα σήμερα να επισκεφτώ το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο διότι ήθελα πρώτα από όλα να δω από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακαινιστεί με χρήματα του Υπουργείου Υγείας υλοποιήθηκε και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ακόμα και ο πιο σφοδρός επικριτής μας. Πλέον το νοσοκομείο αυτό είναι ένα καινούργιο νοσοκομείο. Μέσω της ένταξής του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει καινούργια και πολύ σύγχρονα χειρουργεία.

Θέλω να συγχαρώ προσωπικά και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την Διοικήτρια του νοσοκομείου για την ταχύτητα που υλοποιήθηκε το έργο της εγκατάστασης του μαγνητικού τομογράφου, καθόσον δεν υπάρχει άλλο παιδιατρικό νοσοκομείο στον δυτικό άξονα. Είμαι πολύ ευτυχής που σε ένα μήνα -είναι χρόνος ρεκόρ- έχει γίνει όλη αυτή η εγκατάσταση και σε λίγες μέρες θα μπορεί να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής.

Είμαι πολύ ευτυχής που αυτό συνέβη επί της θητείας μου. Είχα επισκεφτεί και προ δεκαετίας ως Υπουργός Υγείας το Καραμανδάνειο πάλι σε μια περίοδο κρίσης, που πάλι τότε λέγανε ότι το Καραμανδάνειο θα κλείσει.

Τότε, σε εποχές σκληρής λιτότητας, είχα παρέμβει για να μην κλείσει και με απόφασή μου παρέμεινε ανοιχτό. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που σήμερα όχι μόνο είναι ανοιχτό αλλά είναι ανακαινισμένο.

Στην πρόσφατη προκήρυξη των γιατρών που υπέγραψα περιλαμβάνονται όλες οι οργανικές ιατρικές θέσεις του νοσοκομείου, ώστε να καλύψουμε τα όποια κενά όχι με μετακινήσεις γιατρών αλλά με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Με την ανακαίνιση των χώρων των χειρουργείων και την εγκατάσταση του τομογράφου, το νοσοκομείο αυτό δεν έχει πια να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών.

Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση του νοσοκομείου διότι εδώ δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Είναι προφανές από αυτά που είδα ότι έχει μπει μεράκι, έχει μπει ψυχή, έχει μπει προσωπικό ενδιαφέρον για να γίνουν αυτοί οι χώροι τόσο όμορφοι και τόσο ανθρώπινοι. Διότι για τα παιδιά την ώρα που μπαίνουν να νοσηλευτούν δεν φτάνει μόνο να βρουν τον κατάλληλο γιατρό πρέπει και το περιβάλλον να είναι τέτοιο που να ηρεμεί την ψυχή τους. Έχει αποδειχθεί ιατρικά ότι το καλό περιβάλλον ωφελεί και επιταχύνει τη θεραπεία. Έχετε κάνει μια πολύ ωραία δουλειά εδώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τις εθελόντριες που έκαναν αυτές τις ωραίες ζωγραφιές στους τοίχους που είναι πραγματικά πολύ επιτυχημένες. Και όλο το προσωπικό το οποίο έχει κρατήσει το νοσοκομείο σε δύσκολες στιγμές.

Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω όλους και να σας πω ότι για εμένα είναι σήμερα μια μέρα χαράς. Δεν πρέπει μόνο να παρουσιάζουμε τα προβλήματα που έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει πολλά προβλήματα αναμφίβολα, ούτε τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, ούτε υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχουν, αλλά πρέπει να δείχνουμε και τα καλά που γίνονται. Το Εθνικό Σύστημα δεν έχει μόνο προβλήματα έχει πολλά καλά και πολλές επιτυχίες».

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε:

«Από τον Νοέμβριο του 2022, μετά την εντολή και τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η 6η ΥΠΕ σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για την πλήρη αναβάθμιση του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ενάμιση χρόνο μετά, μετασχηματίζεται σε πραγματική εικόνα με έργα που συν τω χρόνω θα μετατρέψουν ένα σχεδόν απαξιωμένο Νοσοκομείο σε μία ανανεωμένη και σύγχρονη νοσηλευτική Μονάδα. Θέλουμε να είστε δίπλα μας, ξέρουμε ότι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά, και νομίζουμε ότι από αυτή τη στιγμή και μετά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας θα έχει μόνο ανοδική πορεία».

Η Διοικήτρια του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου δήλωσε:

«Σας καλωσορίζουμε στο Παιδιατρικό μας Νοσοκομείο, το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που βρίσκεται στον δυτικό άξονα. Το νοσοκομείο δεν το λένε τυχαία «διαμάντι» οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, το λένε γιατί έχει ένα επιστημονικό προσωπικό και ένα προσωπικό που δουλεύει εδώ πέρα αγόγγυστα και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Παρόλα αυτά η δουλειά που επιτελείται είναι πάρα πολύ σημαντική. Πέρυσι, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι προσωπική του δέσμευση να ανακαινιστεί το νοσοκομείο και να το δει σε τροχιά ανόδου. Για αυτό το λόγο δουλέψαμε όλοι μαζί αρμονικά και καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες – οι γιατροί, το παραϊατρικό, ο Σύλλογος των εργαζομένων- προκειμένου να δείτε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Είχαμε πάντα τη στήριξη του Υπουργείου και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και αυτό μας έδινε δύναμη και μας αναπτέρωνε. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι χρειαζόμαστε τη συνεχόμενη στήριξή σας γιατί έχουμε πάρα πολλά σχέδια ακόμα για το νοσοκομείο αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Από τέλη Μαρτίου ο προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο τραχήλου της μήτρας σε 2,5 εκατ. Ελληνίδες

Τα 4 δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα που οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία – Λίστα με τις κλινικές

Άδ. Γεωργιάδης: Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ και γιατροί του ΕΣΥ με δυνατότητα ιδιωτικού έργου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News