Business & Finance Δευτέρα 15/01/2024, 16:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Χρονιά ελπίδων αλλά και προκλήσεων το 2024

Στουρνάρας: Χρονιά ελπίδων αλλά και προκλήσεων το 2024

«Η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, τη χρονιά που μας πέρασε, σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και είναι η απαρχή μιας νέας προσπάθειας για να αυξηθεί η ευημερία του ελληνικού λαού», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην ομιλία του προς το προσωπικό της, κατά τη διάρκεια της τελετής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

«Το 2024 θα είναι μια χρονιά ελπίδων αλλά και προκλήσεων, όπως για παράδειγμα αυτών που συνεπάγεται η κλιματική κρίση και η γεωπολιτική αβεβαιότητα. Όλες όμως οι μεγάλες προκλήσεις που μπορώ να φανταστώ απαιτούν περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη. Δεν θα υπάρξει οριστική απάντηση στις νέες μεγάλες προκλήσεις χωρίς μεγαλύτερη και ευρύτερη δημοσιονομική ενοποίηση, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και δημιουργία μιας πραγματικής ένωσης των αγορών κεφαλαίων», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας. 

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ, λέγοντας ότι σύμφωνα με τους κεντρικούς τραπεζίτες τη Ευρωζώνης «αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και για τις αντίστοιχες μελλοντικές διοργανώσεις». «Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αν εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα, συντονισμό, συνέχεια, συνέπεια και επιμονή, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ακόμη και στις πιο μεγάλες προκλήσεις. Επιβεβαιώνει όμως και τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που χαίρουμε ανάμεσα στους συναδέλφους μας στο Ευρωσύστημα, μέσω της ενεργούς συμμετοχής μας στις Επιτροπές και στα όργανα λήψης αποφάσεών του», κατέληξε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

SRB: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν καλύψει μεγάλη απόσταση από την εποχή της κρίσης

Καμπανάκι από την ΤτΕ για τον «πληθωρισμό κερδών»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News