Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 21:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το οικονομικό πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης θα ψηφιστεί πριν από τις θερινές διακοπές.

Μητσοτάκης: Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας

Από υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Κωστή Χατζηδάκη ξεκίνησε τον κύκλο επισκέψεών του στα υπουργεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, λέγοντας μεταξύ άλλων «είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου τής ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θέλουμε να πετύχουμε και οι οποίοι αποτελούν κεντρικό στόχο της πολιτικής μας ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη». 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το οικονομικό πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης θα ψηφιστεί πριν από τις θερινές διακοπές, λέγοντας ότι σε αυτό «θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θα αφορά το 2024, με πολλές από αυτές να έχουν θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης είπε: «είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους θέλουμε να πετύχουμε, που αποτελούν κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη. Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου τής ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο. Και είμαστε, βέβαια, απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει τελικά αντίκτυπο, ουσιαστικό αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας. Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται πια νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος, το 2024. Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών και το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου. Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης και στη δική μου τοποθέτηση, η οποία θα θέσει το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία.»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε: «Είμαστε αισιόδοξοι αφού πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Εχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και για την οικονομία της Ελλάδας και στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής».

Σε ό,τι αφορά το επικείμενο νομοσχέδιο, ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο για το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και θα αφορά την εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές. Με τον τρόπο αυτόν απαντάμε και σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε πιστοί στον δρόμο που είχαμε ανοίξει να λέμε λίγα και να τα κάνουμε όλα». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο πρώτο Υπουργικό: Μήνυμα για μεταρρυθμίσεις και κοινωνικό κράτος

Κυβέρνηση: Οι μπλε φάκελοι και οι έλεγχοι από Μαξίμου

Οι στόχοι του νέου ΥΠΕΘΟ: Περιορισμός φοροδιαφυγής θα φέρει μείωση φόρων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News