Business & Finance Κυριακή 10/01/2021, 19:34
ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Κ.Καραμανλής: Οι πέντε άξονες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών

Κ.Καραμανλής: Οι πέντε άξονες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών

Με γνώμονα την ακόμα καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος έγινε ο πρόσφατος ανασχηματισμός και ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν έρθει η ώρα τους, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Real news.

Με αρχή ότι οι υπουργοί πρέπει να έχουν μοναδική έγνοια τα καθήκοντα που τους εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός για το καλό του τόπου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε στους στους πέντε άξονες του υπουργείου του για το 2021:

«Πρώτον, ο νέος μεγάλος εθνικός στόχος, να γίνει η Ελλάδα κόμβος υποδομών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Με έμφαση στα σιδηροδρομικά έργα, στις συνδυασμένες μεταφορές, στην ενίσχυση των λιμανιών μας και στα logistics centers.

Δεύτερον, η επιστροφή της πατρίδας μας στο δρόμο της ανάπτυξης, στην οποία ως υπουργείο συμβάλλουμε με ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων σε όλη τη χώρα, ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ.

Τρίτον, βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών και υλοποίηση του μεγάλου διαγωνισμού για 1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Τέταρτον, προώθηση της ηλεκτροκίνησης και,

Πέμπτον, περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους μας».

 

Για τα Μέσα Μεταφοράς εν μέσω της πανδημίας

 

Όσον αφορά την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Μεταφοράς και τα δρομολόγια εν μέσω του κορωνοϊού ο Κώστας Καραμανλής κάνει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κατηγορεί για «πολιτικό θράσος». Όπως ανέφερε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που στοχεύουμε και θέλουν οι πολίτες, όμως έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου. «Από την πρώτη μέρα εφαρμόζουμε το σχέδιό μας, που έχει 3 φάσεις: ανάταξη – ενίσχυση – ανανέωση».

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή, αυτήν την στιγμή υπάρχουν 1.100 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα στους δρόμους της Αθήνας. Επίσης η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ απέφερε 200 νέα οχήματα και 550 επιπλέον οδηγούς, σε 60 γραμμές. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να βελτιώσουμε κι άλλο την εικόνα, αφού άμεσα αναμένεται να προστεθούν άλλα 300 λεωφορεία με leasing, ενώ ολοκληρώνονται 609 προσλήψεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Αντίστοιχη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη».

 

Οι εξελίξεις στην Πατρών – Πύργου

 

Αναφορικά με την Πατρών – Πύργου λέει ότι ελήφθη η επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τώρα αναμένουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Όπως επισημαίνει ο Κώστας Καραμανλής “βασική δέσμευσή μας ήταν να ξεμπλοκάρουμε έργα εμβληματικά και αναγκαία για τον τόπο, που κινδύνευαν να μην πραγματοποιηθούν. Η οδική ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, ξεκινάμε και ένα πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας σε 7000 σημεία σε όλη τη χώρα”.

 

Για ΗΠΑ: Ο λαϊκισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας

 

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι οι εικόνες που είδαμε συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. «Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτή την κρίση και να αντιμετωπίσουν το διχασμό που πάει να δημιουργηθεί. Μένει, όμως, ένα σημαντικό δίδαγμα για όλους: Ότι ο λαϊκισμός σήμερα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News