Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 15:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 83 δισ. – Επικίνδυνα το σχέδιο «Δήμητρα» και τα τοπικά νομίσματα

Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 83 δισ. – Επικίνδυνα το σχέδιο «Δήμητρα» και τα τοπικά νομίσματα

«Ακόμα και όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και μεταγενέστερα, όλες τις εκτιμήσεις όλων των προγραμμάτων των κομμάτων τις κάνουν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε ερώτηση αναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αύξηση των δαπανών στην Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, κάτι το οποίο θα θέλαμε κι εμείς, κοστίζει 4,34 δις. ευρώ» εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, φέρνοντας αντίστοιχα παραδείγματα για να τεκμηριώσει τη θέση του. «Αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε βάθος τετραετίας, κοστίζουν 83 δις., ενώ αυτά τα οποία προτείνουμε εμείς κοστίζουν 9 δις.», προσέθεσε.

Αναφορικά με την παρέμβαση του πρώην υπ. Οικονομικών, Αλέκου Παπαδόπουλου, ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί στο σκέλος της αναγκαίας δημοσιονομικής υπευθυνότητας. «Το γεγονός ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν κάνει μόνο θετικές αξιολογήσεις και αναβαθμίσεις δείχνει ότι η οικονομική πολιτική έχει χαρακτηριστικά συνέπειας και σοβαρότητας», είπε. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και η χώρα έχει επανέλθει σε δημοσιονομική σταθερότητα.

Οσον αφορά στην πρόταση Τσακαλώτου περί τοπικών νομισμάτων, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι «κάθε δύο ώρες ακούω από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό». «Μετά τις “Δήμητρες” περάσαμε στα τοπικά νομίσματα, νομίζω ότι και οι δύο προτάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ελληνική οικονομία», επεσήμανε.

Για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε ότι «όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αυτός θα επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία» και κατόπιν αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δώσαμε τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν μέσω ακρίβειας», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και ξεκαθάρισε ότι «για όσο χρειαστεί και με όρους ρεαλισμού θα είμαστε κοντά στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News