Business & Finance Δευτέρα 13/02/2023, 18:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι προβλέψεις της ΕΕ επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας

Χρ. Σταϊκούρας: Οι προβλέψεις της ΕΕ επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας

«Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την ισχυρή ανθεκτικότητα και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα βελτιώθηκε, ενισχύθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και είναι σταθερά πολύ υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τόσο για το 2023 όσο και για το 2024. Ο δε πληθωρισμός αποκλιμακώνεται και διαμορφώνεται σε σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για το 2023.

«Όλα αυτά οφείλονται στα αποτελεσματικά και γενναία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και να μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων. Οφείλεται στο ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών της περυσινής χρονιάς. Οφείλεται όμως και στην εμπροσθοβαρή, σημαντική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συνεχίζουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, ώστε η χώρα να πετυχαίνει όλο και υψηλότερους και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, να μειώνουμε ακόμα περισσότερο την ανεργία και να ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή», τόνισε, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News