ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Καθαρές ζημιές 1,5 εκατ. ευρώ για την ΤΙ Sparkle

Καθαρές ζημιές 1,5 εκατ. ευρώ για την ΤΙ Sparkle

Με καθαρές ζημίες ολοκληρώθηκε η χρήση του 2021 για την TI Sparkle Ελλάδας, που ανήκει στην Telecom Italia Sparkle και παρέχει υπηρεσίες συστέγασης (colocation) κέντρων δεδομένων, επιχειρηματικής συνέχειας (business continuity and disaster recovery) και τηλεπικοινωνιακής διασύνδεσης.

Μεγέθη

Ειδικότερα, πέρυσι η εταιρεία εμφάνισε οριακά αυξημένο κατά 1,3% κύκλο εργασιών, στα 14,5 εκατ. ευρώ, με τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) να ανέρχονται σε 4,1 εκατ. ευρώ (+16,3%).

Η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημίες 1,5 εκατ. ευρώ από -361 χιλ. ευρώ, διαθέτει συσσωρευμένα κέρδη ύψους 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή της θέση ανέρχεται σε 13,3 εκατ. ευρώ. Η IT Sparkle εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις ύψους 30,7 εκατ. ευρώ από τις οποίες ποσό περίπου 22 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε δανεισμό.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία στην Ελλάδα αφορά το Σύζευξις ΙΙ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών Πληροφορικής του Δημοσίου (Κεντρική Υποδομή Διασύνδεσης Δικτύου και Υποδομές Κέντρων Δεδομένων) από το οποίο προήλθαν, πέρυσι, έσοδα της τάξεως 780 χιλ. ευρώ.

Τη φετινή χρονιά, το επιχειρηματικό σχέδιο της IT Sparkle προβλέπει την αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς της.

Το δίκτυο της TI Sparkle Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του υποβρυχίου δικτύου οπτικών ινών της μητρικής TI Sparkle, με την εταιρεία να διαθέτει και ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο στην Αθήνα. Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει στην Μεσόγειο υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ίνων 11 χιλ. χιλιμέτρων που συνδέει την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και το Ισραήλ. 

H τεχνολογική υποδομή της TI Sparkle Ελλάδας βρίσκεται στα τρία ιδιόκτητα Data Centers της στην Μεταμόρφωση, το Κορωπί και τα Χανιά Κρήτης. Πέρυσι η εταιρεία ολοκλήρωση την κατασκευή του τέταρτου κέντρου δεδομένων (Data Center) της «Μεταμόρφωση ΙΙ» στην Μεταμόρφωση Αττικής. «Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα «πράσινα» Data Centers στην Ευρώπη», όπως αναφέρει η εταιρεία στην οικονομική έκθεση του 2021.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News