Business & Finance Τετάρτη 3/08/2022, 15:49
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BC Partners: Στρατηγική συμφωνία με τη Bain Capital για την από κοινού εξαγορά της Fedrigoni

BC Partners: Στρατηγική συμφωνία με τη Bain Capital για την από κοινού εξαγορά της Fedrigoni

Σε στρατηγική συμφωνία με τη Bain Capital προχώρησε πριν λίγες μέρες η BC Partners, η οποία από κοινού με τη Bain Capital αποκτά πλέον την ιδιοκτησία και τον έλεγχο της Fedrigoni, του ιταλικού οίκου παραγωγής χαρτιών πολυτελείας, ετικετών και προϊόντων συσκευασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συναλλαγή η αξία της Fedrigoni αποτιμάται σχεδόν στα 3 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην πορεία ανάπτυξης της Fedrigoni, η οποία έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει υπερδιπλασιάσει τις καθαρές πωλήσεις, και σχεδόν τριπλασιάσει τα προσαρμοσμένα EBITDA, από το 2017. 

«Με ιστορία που ξεκινά το 1888, ο όμιλος Fedrigoni αποτελεί σήμερα έναν παγκόσμιο ηγέτη του κλάδου, με παρουσία σε 132 χώρες και 21 παραγωγικές μονάδες. Το αποτύπωμα του όμίλου όμως είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και στην απασχόληση, αφού συντηρεί σχεδόν 4.500 θέσεις εργασίας. Ανάμεσα στο πελατολόγιο του Ομίλου βρίσκονται ορισμένα από τα πλέον δημοφιλή premium brands στους κλάδους της οινοποιίας, των τροφίμων, των προϊόντων προσωπικής περιποίησης και των αγαθών πολυτελείας, όπως Moet & Chandon, Louis Vuitton, Hermes, Giorgio Armani, Valentino»,  επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Ο Όμιλος Fedrigoni έχει ολοκληρώσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα εταιρικού μετασχηματισμού, τοποθετώντας στο κέντρο της επιχειρηματικής του στρατηγικής, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Χάρη στις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζει, συγκαταλέγεται στο 1% των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου του, διεθνώς, στο πεδίο της βιώσιμης και υπεύθυνης διαχείρισης και λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η BC Partners έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη βιώσιμη ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα. Τον Φεβρουάριο του 2021 επένδυσε στον Όμιλο IMA Group, παγκόσμιο «κολοσσό» στην παραγωγή αυτόματων μηχανών συσκευασιών. Το ενδιαφέρον της για την Fedrigoni δεν είναι πρόσφατο, καθώς εδώ και καιρό βλέπει την εταιρεία ως μία που πρωτοπορεί στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ελκυστική και ανθεκτική αγορά των συσκευασιών.

Η νέα συνεργασία αποτελεί έναν συνδυασμό επανεπένδυσης της Bain Capital και επένδυσης της BC Partners, που λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής αξίας για τη Fedrigoni, βοηθώντας τη διοικητική της ομάδα να απελευθερώσει τις παγκόσμιες προοπτικές της εταιρείας, μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρική κουλτούρα της BC Partners έχει βοηθήσει τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου της να ολοκληρώσουν πάνω από 400 εξαγορές, την τελευταία δεκαετία.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Η BC Partners διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, έχει ολοκληρώσει πάνω από 120 επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων, συνολικής αξίας άνω των 160 δισ. ευρώ. Με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο έχει πραγματοποιήσει ορισμένες από τις πλέον εμβληματικές επενδύσεις στην Ελλάδα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News