Business & Finance Πέμπτη 24/12/2020, 19:41
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

H United Group εξαγοράζει τη Nova Broadcasting Group

H United Group εξαγοράζει τη Nova Broadcasting Group

Σε συμφωνία για την εξαγορά της μεγαλύτερης πολυ-πλατφορμικής εταιρείας Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, από την Advance Media Group, κατέληξε σήμερα η United Group, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική εταιρεία της Forthnet.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της νέας χρονιάς και υπόκειται στη συνήθη διαδικασία έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Η Nova αποτελείται από 10 τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού βουλγαρικού καναλιού NOVA TV, τη Net Info, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα της Βουλγαρίας, η οποία φτάνει κατά μέσο όρο το 80% του βουλγαρικού πληθυσμού κάθε μήνα, καθώς επίσης και από τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Bικτόρια Μπόκλαγκ, εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εν λόγω συμφωνία, λέγοντας ότι «εξαγοράζουμε μία επιτυχημένη εταιρεία από δύο διακεκριμένους επιχειρηματίες με εξαιρετικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της ένταξης τους στην United Group». Η εξαγορά, προσέθεσε, εμπίπτει στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της United Group να επενδύει, τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όσο και στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Θεωρεί επίσης ότι η Nova Broadcasting Group συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες επενδύσεις της United Group στα Μέσα Ενημέρωσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλές συνεργίες μεταξύ τους, «δίνοντας μας τη δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων σε τοπικό περιεχόμενο, αλλά και τη δυνατότητα γρηγορότερης προσέγγισης του κοινού μας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Advance Media Group, Γκεοργκι Ντομούσκιεβ χαρακτήρισε τη συναλλαγή πολύ μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική ευκαιρία για τη Nova, τους τηλεθεατές της και τους πελάτες της, σημειώνοντας ότι η συμφωνία με την United Group θα εξασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη της Nova».

Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί την τέταρτη συναλλαγή μεγάλης κλίμακας από τη στιγμή που η BC Partners εξαγόρασε τη United Group, τον Μάρτιο του 2019.

Με δραστηριότητα τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όσο και στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης, η πλατφόρμα της United Group συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία μετρά περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες και 11 χιλιάδες υπαλλήλους.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News