Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 10:00 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέργεια που κινεί το μέλλον

Δυναμικά δραστηριοποιείται η Volton και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ενέργεια που κινεί το μέλλον

Με έξυπνα και πράσινα βήματα η Volton υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο που θα προσφέρει σύγχρονες και ολιστικές υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται και να ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών.

Από τις πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, η Vοlton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον χώρο της ενέργειας το 2016, ως μέρος ενός ισχυρότατου επιχειρηματικού ομίλου, και αριθμεί αυτή τη στιγμή 180.000 πελάτες, 350 εργαζόμενους (67,3% γυναίκες και 32,6% άνδρες) και 30 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

«Στόχος της Volton είναι να εδραιώσει την θέση της στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, και να καταστήσει τον όμιλο ως έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Σημαντικό χαρακτηριστικό της επενδυτικής νοοτροπίας μας αποτελεί το γεγονός ότι οποιαδήποτε επένδυση κάνουμε, αναπτύσσεται και υλοποιείται με πυλώνες τον σεβασμό στο περιβάλλον και την πρόσθεση αξίας στις τοπικές κοινωνίες δημιουργώντας θέσεις εργασίας και υποδομές» σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Διονύσης Τσίτος. Μέρος της στρατηγικής της εταιρείας είναι επίσης «να μετατραπεί σε έναν multiservice provider, παρέχοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της. Κατά συνέπεια, εκτός από υπηρεσίες ενέργειας στοχεύουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας επιπλέον υπηρεσίες όπως κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία και Internet, εξασφαλίζοντάς τους πολλαπλά οφέλη» εξηγεί ο κύριος Τσίτος.

Ενέργεια που κινεί το μέλλον-1
κ. Διονύσης Τσίτος – Γενικός Διευθυντής Volton

Πράσινες επενδύσεις

Δυναμικά δραστηριοποιείται η Volton και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ως μέλος ενός ισχυρού ομίλου με έντονη και δυναμική δραστηριότητα στο χώρο της πράσινης ενέργειας. Επιθυμώντας να εδραιώσει τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, προχωρά με «καθαρά», «έξυπνα» και «πράσινα» βήματα. 

Όπως σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας: 

«Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η πράσινη επενδυτική στρατηγική της Volton. Εγκαταστάσεις επιπλέον ισχύος 530 MW βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης, οι οποίες, εφόσον ενεργοποιηθούν, θα δημιουργήσουν μία παραγωγική ικανότητα συνολικής ισχύος 562MW, καθιστώντας τον όμιλο ως έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.»

Ενέργεια που κινεί το μέλλον-2

Καινοτόμες συνδυαστικές υπηρεσίες

Το 2022, ο Όμιλος Volton και η Vodafone Ελλάδος κατέληξαν μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις σε εμπορική συμφωνία για τη δραστηριοποίηση της Volton στην αγορά των τηλεπικοινωνιών ως εικονικού παρόχου (Mobile Virtual Network Operator – MVNO). Στο πλαίσιο αυτό, η Volton πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & Internet), με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Με αυτόν τον τρόπο, η Volton καινοτομεί και ενισχύει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο ως ο μοναδικός εικονικός πάροχος στην Ελλάδα. Με την ιδιότητα του «Full MVNO» η εταιρεία θα λειτουργεί ως ένας ενεργειακός και τηλεπικοινωνιακός πάροχος, με πλήρη έλεγχο των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα προσφέρει στους πελάτες της. Πρόκειται, λοιπόν, για μια εταιρεία, η οποία επιλέγει να επενδύει επί της ουσίας στις επιχειρηματικές συμπράξεις, ενώ στοχεύει στην παροχή μίας 360ο εμπειρίας καλύπτοντας και εξυπηρετώντας τις ενεργειακές ανάγκες κάθε καταναλωτή.

Φιλοδοξία της Volton είναι να προσφέρει ακόμη περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών των οικιακών και εταιρικών πελατών της.

Επιπλέον βασικός πυλώνας στρατηγικής  της Volton είναι και το χτίσιμο μιας ισχυρής σχέσης με τον πελάτη,  η οποία θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου προσφέροντας πιστούς και αφοσιωμένους πελάτες οι οποίοι άμεσα και έμμεσα θα αποτελούν τη φωνή της και για την προσέλκυση άλλων εν δυνάμει πελατών!

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News