Business & Finance Τετάρτη 1/12/2021, 17:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Αποκτά αιολικό πάρκο 5MW στην Εύβοια

Επεκτείνεται στον κλάδο των ΑΠΕ

Intrakat: Αποκτά αιολικό πάρκο 5MW στην Εύβοια

Την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «Καστρί Ευβοίας Α.Ε.», κατόχου άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικό πάρκο ισχύος 5ΜW, ανακοίνωσε η διοίκηση της Intrakat, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο της πράσινης ενέργειας.

To αιολικό πάρκο βρίσκεται στη θέση Καστρί, στην περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού της νότιας Ευβοίας, και σύμφωνα με τους όρους της άδειας παραγωγής, το project περιλαμβάνει την αποξήλωση και ριζική ανανέωση του εξοπλισμού του (repowering).

Για τη λειτουργία του έργου με το νέο εξοπλισμό έχει εξασφαλιστεί 20ετής σύμβαση πώλησης της παραγόμενης ενέργειας με τιμή αναφοράς μέσω διαγωνισμού της ΡΑΕ.

Εντός του β’ εξαμήνου του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να τεθεί σε λειτουργία.

«Η Intrakat με συνέπεια και προσήλωση συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού στον τομέα των ΑΠΕ, οι οποίες λόγω του κόστους παραγωγής τους μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση του κόστους της ενέργειας, συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση του σχεδίου ενεργειακής μετάβασης της χώρας» δήλωσε ο Λουκάς Λαζαράκης, γενικός διευθυντής Energy Unit της Intrakat.

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Από το 2001 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Tο 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Δραστηριοποιείται στα δημόσια έργα υποδομών, περιβάλλοντος και τεχνολογίας, σε έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, σε έργα ΑΠΕ & ενεργειακά και στην ανάπτυξη ακινήτων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατασκευαστικές: Ανεκτέλεστο 6,3 δισ. ευρώ για τις 4 μεγαλύτερες

Intakat: Αύξηση πωλήσεων 10% στο 9μηνο του 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News