Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 14:21
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Τοtal Energies: Αποσύρεται και από τα δύο blocks της Κρήτης

Τοtal Energies: Αποσύρεται και από τα δύο blocks της Κρήτης

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις περιοχές έρευνας στην «Δυτική Κρήτη» και «Νοτιοδυτική Κρήτη», η Total Energies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η Total Energies EP Greece ενημέρωσε τις αρχές και τους εταίρους της για αυτή την απόφαση.

Σημειώνεται δε πως η Total Energies παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και ότι συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της Total Energies Marketing Hellas. 

Το plan B

Μετά από την αποχώρηση της Total, αυτό που απομένει είναι να εκδηλώσει τις προθέσεις του και ο όμιλος της ExxonMobil σχετικά με το αν προτίθεται να συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Κρήτης.  Υπενθυμίζεται ότι οι δύο περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης έχουν παραχωρηθεί με σύμβαση που επικυρώθηκε από τη Βουλή το 2019 σε κοινοπραξία των εταιρειών Total (40%), ΕxxonMobil (40%) και ΕΛΠΕ (20%).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής το plan B της κυβέρνησης, σε περίπτωση που αποχωρήσουν και οι δύο πολυεθνικοί όμιλοι, περιλαμβάνει τη Συμμετοχή της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) στις έρευνες, προκειμένου να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αξιοποίηση των εγχώριων υδρογονανθράκων.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News