Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 12:21
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Νέα εποχή για τη Grivalia Hospitality – Περνά στον πλήρη έλεγχο της Fairfax 

Νέα εποχή για τη Grivalia Hospitality – Περνά στον πλήρη έλεγχο της Fairfax 

Στην πλήρη έλεγχο της Fairfax Financial Holdings του Πρεμ Γουάτσα περνά η Grivalia Hospitality. H εταιρεία ξενοδοχειακών ακινήτων ετοιμάζεται να επενδύσει περαιτέρω στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και να μεταφέρει την έδρα της από το Λουξεμβούργο στην Αθήνα. 

Η συγκέντρωση του 100% της Grivalia Hospitality από τη Fairfax γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 15 Απριλίου. 

«Στις 15 Απριλίου 2022 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η εταιρία με την επωνυμία «Fairfax Financial Holdings Limited» («Fairfax») που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά αποκτά, τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας με την επωνυμία «Grivalia Hospitality SA» («Grivalia»), η οποία επί του παρόντος τελεί υπό τον κοινό έλεγχο της Fairfax και της «M&G Investment Management Limited», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Ουσιαστικά η Fairfax εξαγοράζει το ποσοστό του βρετανικού fund M&G, το οποίο σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία φτάνει το 51,1%. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το κατά πόσο οι μετοχές της εταιρείας θα περάσουν απευθείας στον καναδικό όμιλο, η αν θα μοιραστούν στις ελληνικές συμμετοχές του. Σήμερα το υπόλοιπο 48,3% της Grivalia Hospitality «μοιράζεται» στις Eurolife (26,7%), Eurobank (19,9%) και Grivalia Management (1,7%).  

Χαρτοφυλάκιο 800 εκατ. ευρώ 

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος του ΔΣ της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, η εταιρεία πρόκειται μέχρι το τέλος του έτους να μεταφέρει την έδρα της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να επικεντρωθεί στη χώρα μας. Η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με έξι premium hospitality projects υπό ανάπτυξη ή λειτουργία συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους μέσα στην επόμενη διετία θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για πέντε έργα που περιλαμβάνουν:

  • το τουριστικό θέρετρο Αστέρια Γλυφάδας (One & Only Aesthesis) που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023
  • το Killada Hills στο Πόρτο Χέλι
  • την αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Πιπέρι», ύψους 20 εκατ. ευρώ, στη Νάουσα της Πάρου,
  • το Meli Palace στην Κρήτη και
  • το project Blue στην Μύκονο για το οποίο επιχειρείται να ανατραπεί η απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας η ξενοδοχειακή μονάδα δεν δύναται να κατασκευαστεί σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Επίσης, η Grivalia Hospitality αναμένεται, μέσα στο επόμενο δίμηνο, να ανακοινώσει μία νέα επένδυση 250 εκατ. ευρώ στον τουρισμό.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης

Grivalia Hospitality: Το θρυλικό Όλυμπος Νάουσα και οι νέες επένδυσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News