Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 12:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tesla: Ετοιμάζει ρομποταξί χωρίς πετάλια και τιμόνι

Tesla: Ετοιμάζει ρομποταξί χωρίς πετάλια και τιμόνι

Σχέδια για ρομποταξί χωρίς τιμόνι και πετάλια (και φυσικά, χωρίς οδηγό) από το 2024 αποκάλυψε ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων της Tesla για το πρώτο τρίμηνο του φετινού έτους.

Σε δύο χρόνια από τώρα, η Tesla θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή του αυτόνομου αυτού οχήματος, το οποίο θα έχει φουτουριστικό σχεδιασμό.

«Είναι σχεδιασμένο ώστε να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος ανά μίλι και ανά χιλιόμετρο, συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες. Πιστεύω ότι πραγματικά θα οδηγήσει την ανάπτυξη της Tesla», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι η Tesla θα προσπαθήσει να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το ρομποταξί της σε αποκαλυπτήρια εκδήλωση το 2023.

Για το άλλο πολυαναμενόμενο όχημα που αναπτύσσει η Tesla, το Cybertruck, ο 50χρονος CEO ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή από του χρόνου.

Για φέτος, η εταιρεία θα κατασκευάσει πάνω από 1,5 εκατ. οχήματα, επίδοση που συνιστά 60% αύξηση σε ετήσια βάση.

Τέλος, ο Ίλον Μασκ έκανε και μια σύντομη αναφορά στο ανθρωποειδοές ρομπότ που ετοιμάζει η Τesla, το Optimus, σημειώνοντας ότι περιμένει ότι η αξία του θα είναι μεγαλύτερη από αυτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άλμα σε κέρδη και πωλήσεις για την Tesla

Όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα της Tesla για το πρώτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία τα πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και εμφάνισε κέρδη 3,2 δισ. δολαρίων ή 2,86 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 438 εκατ. δολαρίων ή 39 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ανήλθαν στα 3,22 δολάρια.

Εντυπωσιακή άνοδο εμφάνισαν επίσης οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 18,6 δισ. δολάρια με άλμα 81%, έναντι 10,39 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Οι αναλυτές περίμεναν πωλήσεις 17,85 δισ. δολαρίων.

Στις αρχές αυτού του μήνα, η Tesla ανακοίνωσε παραδόσεις οχημάτων της τάξης των 310.048 για το πρώτο τρίμηνο. Τα οχήματα Model 3 και Model Y αποτελούσαν το 95%, ή 295.324, των παραδόσεων την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Έρευνες για ξαφνικό φρενάρισμα σε Tesla – 354 καταγγελίες οδηγών

Cruise: Εγκαινιάζει υπηρεσία ρομποταξί στο Σαν Φρανσίσκο

Tesla: Ανακαλεί 54.000 οχήματα στις ΗΠΑ – Προσπερνούν πινακίδες STOP

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News