Business & Finance Τετάρτη 20/04/2022, 07:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Έκλεισε το ομολογιακό για τα έργα υποδομής στο Ελληνικό 

Lamda Development: Έκλεισε το ομολογιακό για τα έργα υποδομής στο Ελληνικό 

Στην υπογραφή του προγράμματος και της σύμβασης κάλυψης για τη χρηματοδότηση των έργων υποδομών και άλλων αναπτύξεων που αφορούν στη Φάση Α΄ του έργου στο πρώην αεροδρόμιο προχώρησε στις 6 Απριλίου η Ελληνικό ΑΕ.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της Lamda Development για το 2021 το ομολογιακό δάνειο από τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς είναι ύψους έως 394 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποσό έως 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ. Η διάρκεια του ομολογιακού ορίστηκε στα 10 έτη από την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development.

Την ίδια ημέρα η Lamda Development υπέγραψε και τα έγγραφα για την έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 175 εκατ. ευρώ, προς εξασφάλιση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της για την κάλυψη τυχόν υπερβάσεων του προϋπολογισμένου κόστους της Φάσης Α του Έργου, καθώς και την κάλυψη τυχόν μειωμένων προσόδων από πωλήσεις ή και εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της Φάσης Α του Έργου

Παράλληλα, η εισηγμένη συνεχίζει σε συνεργασία με τις δύο τράπεζες την οριστικοποίηση των οριστικών κειμένων για:

Τη χρηματοδότηση για την εμπορική ανάπτυξη στη Λεωφ. Βουλιαγμένης (Vouliagmenis Mall), καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από εταιρία ειδικού σκοπού ομολογιακού δανείου ύψους έως 415 εκατ. ευρώ (επιπλέον ποσού έως 86 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ), διάρκειας έως τη συμπλήρωση πέντε ετών από την πρώτη εκταμίευση και με δυνατότητα για παράταση ακόμη πέντε ετών.

Και τη χρηματοδότηση για την εμπορική ανάπτυξη εντός της μαρίνας Αγ. Κοσμά (Riviera Galleria), καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από εταιρία ειδικού σκοπού ομολογιακού δανείου ύψους έως 102 εκατ. ευρώ (επιπλέον ποσού έως 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ), διάρκειας έως τη συμπλήρωση πέντε ετών από την πρώτη εκταμίευση και πάλι με δυνατότητα παράτασης ακόμη πέντε ετών.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Lamda Development: Σύμβουλος για το Marina Tower το σχήμα Intrakat-Bouygues

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News