Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 13:41
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο fund SMERC η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική

Στο fund SMERC η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική

Το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (“SMERC”) ανακοινώνει την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και την ταυτόχρονη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Πλακεντία Κτηνιατρική ΑΕ (“Πλακεντία”).

Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Πλακεντίας Κτηνιατρικής Κλινικής, μιας από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες μονάδες παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα συντροφιάς, είναι ο κτηνίατρος Ιγνάτιος Λιαπής.

Ο κ. Ιγνάτιος Λιαπής θα αναλάβει εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας, ενώ παραμένει μέτοχος μειοψηφίας.

Σε στενή συνεργασία με το SMERC, εκτελεστικός πρόεδρος του οποίου είναι ο Νικόλαος Καραμούζης, o κ. Λιαπής θα ηγηθεί της υλοποίησης ενός φιλόδοξου επενδυτικού και επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης των υπηρεσιών της Κτηνιατρικής των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα.

Στόχος είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου και των υπηρεσιών παροχής ολοκληρωμένης, υψηλού επιπέδου κτηνιατρικής φροντίδας στα ζώα συντροφιάς και παράλληλα να αναπτυχθούν σχέσεις σεβασμού και εμπιστοσύνης τόσο με τους κηδεμόνες τους, όσο και με την κτηνιατρική κοινότητα στην Ελλάδα.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν πως ο κλάδος των κτηνιατρικών υπηρεσιών για ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα κατακερματισμένος και ως εκ τούτου επενδυτικά κεφάλαια όπως το SMERemediumCap αναμένεται να παίξουν τον ρόλο του consolidator. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News