ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουρισμός: Στα επίπεδα του 2019 επανέρχονται οι πτήσεις

Τι φανερώνουν τα στοιχεία του Eurocontrol

Τουρισμός: Στα επίπεδα του 2019 επανέρχονται οι πτήσεις

Αμετάβλητες παραμένουν οι προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη των αερομεταφορών κατά τη φετινή θερινή περίοδο, όπως προκύπτει και από την τελευταία περιοδική έκθεση του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol) για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 8 Μαΐου.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (το Eurocontrol καλύπτει 44 χώρες) κατά την έκθεση, με χρονικό σημείο αναφοράς το 2019, αναμένονται ποσοστά ανάκτησης της αεροπορικής δραστηριότητας από 80% την τρέχουσα εβδομάδα μέχρι 87% το διάστημα 2 έως 8 Μαΐου.

Στην Ελλάδα, βάσει των πτητικών προγραμμάτων των αερομεταφορών μέχρι τις 8 Μαΐου, το πτητικό έργο υπερβαίνει τα επίπεδα του 90% του 2019. Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα των αεροπορικών συμβαδίζουν με τις προβλέψεις των παραγόντων της αγοράς για αφίξεις και αναχωρήσεις -δηλαδή τα αεροπλάνα δεν θα πετούν με χαμηλές πληρότητες- που ενδέχεται να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν αυτές του 2019.

Όπως, εξάλλου, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, κατά το πρόσφατο συνέδριο Banking summit της ιστοσελίδας Moneyreview.gr, τα έσοδα του τουρισμού εκτιμάται ότι θα αγγίξουν, φέτος, τα επίπεδα του 2019 (περίπου 18 δισ. ευρώ).

Επίσης, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της Aegean για τα αποτελέσματα του 2021, οι συνθήκες ζήτησης το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν την πορεία ανάκαμψης που ξεκίνησε το 2021, βάσει και των προ-κρατήσεων που διαθέτει η αεροπορική από τις αρχές της χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο αεροπορικής κίνησης, οι επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι σημαντικές, δεδομένου ότι η συνεισφορά των δύο χωρών στην επιβατική κίνηση της Aegean και στην τουριστική αγορά συνολικά αντιστοιχεί στο 3% και 2% αντίστοιχα.

Από τις αρχές της χρονιάς έως τα μέσα Μαρτίου, η Aegean προσέφερε 33% λιγότερες θέσεις σε σχέση με τα επίπεδα της προσφερόμενης χωρητικότητας του 2019, με την αεροπορική να προχωρά στην αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητάς της σταδιακά όσο κλιμακώνεται η θερινή περίοδος.

Διαβάστε επίσης: 

Aegean: Τα οφέλη των last-minute κρατήσεων, ο πόλεμος και ο νέος στόλος

Οι Γερμανοί έρχονται στη Μεσόγειο: 3% πάνω από το 2019 η επιβατική κίνηση φέτος

Τουρισμός: «Μάχη» των αεροπορικών για μια θέση στα ελληνικά αεροδρόμια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News