Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 15:52
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

FT: Οι 5+1 ελληνικές εταιρείες που πατάνε «γκάζι» το 2022

Η λίστα των Financial Times με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

FT: Οι 5+1 ελληνικές εταιρείες που πατάνε «γκάζι» το 2022

Πέντε ελληνικές εταιρείες και μία με… ελληνικό DNA βρίσκονται στη φετινή ετήσια λίστα των Financial Times με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τις Active Energy Solutions (52η θέση), EODH SA (183η θέση), Spotawheel (230η θέση), Convert Group (499η θέση) και Majar (986η θέση).

Μαζί τους βρίσκεται και η Dialectica (431η θέση), η οποία λόγω της κύριας έδρας της θεωρείται βρετανική, αλλά ο συνιδρυτής και CEO της είναι Έλληνας, ενώ διαθέτει γραφεία και στην Αθήνα.

Η λίστα των Financial Times και της ερευνητικής εταιρείας Statista για το 2022 περιλαμβάνει τις χίλιες ευρωπαϊκές εταιρείες, που πέτυχαν το υψηλότερο αθροιστικό ετήσιο ποσοστό αύξησης τζίρου την τελευταία 4ετία (2017-2020).

Πέρα από αυτό, υπήρξε μια σειρά από σύνθετα κριτήρια για την επιλογή και κατάταξη των επιχειρήσεων αυτών.

Η διαδικασία ήταν ανοιχτή με δημόσια πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους πιθανούς υποψηφίους. Παράλληλα, η ίδια η Statista εντόπισε επιχειρήσεις στην Ευρώπη που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό και τις προσκάλεσε να συμμετάσχουν. 

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα των FT εδώ.

Λίγα λόγια για τις έξι εταιρείες 

H Active Energy Solutions δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω προμήθειας εξοπλισμού για Φωτοβολταϊκά και ενεργειακά έργα. Παρέχει όλο των εξοπλισμό που χρειάζεται ένα φωτοβολταϊκό, αυτόνομο ή υβριδικό σύστημα, όπως πάνελ, μπαταρίες, inverters, γεννήτριες κτλ.

Mε έδρα στη Θεσσαλονίκη και το εργοστάσιό της να βρίσκεται στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, η EODH SA εντάσσεται στην αμυντική βιομηχανία και παράγει οχήματα μάχης.

Η Spotawheel δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έχει δημιουργήσει επίσης τη Spotmechanic, μια ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει επιτόπιους ελέγχους σε μεταχειρισμένα.

Η Dialectica εργάζεται πάνω στη διασύνδεση επενδυτών, συμβουλευτικών εταιρειών και μεγάλων επιχειρήσεων με εξιδεικευμένα στελέχη των αγορών. Ιδρύθηκε το 2015, με τα πρώτα της γραφεία να βρίσκονται σε Αθήνα και Λονδίνο.

H Convert Group προσφέρει υπηρεσίες πληροφορικής, ανάλυσης δεδομένων και αγοράς. Βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των FT.

Τέλος, η Majar από τη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφορών-distribution στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχέδια «πολέμου» για τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν συμφέροντα σε Ουκρανία-Ρωσία

Ανατροπή με τη Rocket – Παραμένει στην Ελλάδα, συνεχίζει το delivery

ΕΥ: Οι νικητές για τον διαγωνισμό Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News