Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 18:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία EBRD – Planet για ηλεκτροκίνηση και αρδευτικά έργα

Συνεργασία EBRD – Planet για ηλεκτροκίνηση και αρδευτικά έργα

Δύο έργα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανέλαβε η Planet, η οποία συνεχίζει να διαθέτει κεντρικό ρόλο στη συμβουλευτική αγορά. 

Το πρώτο έργο αφορά την εκπόνηση μελέτης για την εθνική στρατηγική ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης (e-mobility) στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης, καθώς και των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων προοπτικών της αγοράς ως προς την ετοιμότητα διείσδυσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. 

Το έργο ανατέθηκε από την EBRD σε κοινοπραξία της PLANET με τη Γερμανική Dornier Consulting. Πρόκειται για την ανάπτυξη του πλαισίου, το οποίο θα επιτρέψει τη μετάβαση σε βιώσιμες οδικές μεταφορές αλλά και σε ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Το δεύτερο έργο αφορά την τεχνική, χρηματοοικονομική και νομική υποστήριξη για την ωρίμανση και υλοποίηση με μοντέλο ΣΔΙΤ του αρδευτικού δικτύου και φράγματος Μιναγιώτικου στην Πελοπόννησο, το οποίο περιλαμβάνει ταμιευτήρα χωρητικότητας 11 εκατ. κυβικών μέτρων για την άρδευση 35.000 στρεμμάτων με ωφελούμενους 3.500 αγρότες και προϋπολογισμό 98.5 εκατ. ευρώ.  

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει ένα βασικό πρόβλημα του αγροτικού τομέα, αυτό των πεπαλαιωμένων αρδευτικών δικτύων, συντελώντας στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής, τη μείωση του αρδευτικού κόστους αλλά και της σπατάλης νερού.  

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, επικεφαλής της PLANET , εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάληψη των δύο έργων, σημειώνοντας ότι «συνιστά σταθερή στρατηγική επιλογή η διεκδίκηση και υλοποίηση έργων που συμβάλλουν καθοριστικά στην εφαρμογή πολιτικών και στην επίτευξη των εθνικών στόχων για πράσινη ανάπτυξη».  

Ας σημειωθεί ότι η PLANET αποτελεί κορυφαίο ευρωπαϊκό όμιλο συμβουλευτικών υπηρεσιών, με μακρόχρονη παρουσία και έντονη δραστηριότητα στη διεθνή και ελληνική αγορά.  Από το 1987, παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους τομείς Στρατηγικής & Χρηματοοικονομικής Συμβουλευτικής, Διοίκησης, Ανάπτυξης,  Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Καινοτομίας, Διοίκησης και Επίβλεψης Έργων Υποδομής.  

Με θυγατρικές εταιρίες και υποκαταστήματα σε 18 χώρες -Ελλάδα, Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο, Σερβία, Βέλγιο, Ρουμανία, Μολδαβία, Κύπρο, Κόσοβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Αλβανία, Κροατία, Καζακστάν, Νιγηρία- υποστηρίζει το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News