Business & Finance Παρασκευή 12/03/2021, 14:08
BUSINESS & FINANCE

EBRD: Με 50 εκατ. ευρώ μπήκε στο ομόλογο της ΔΕΗ

EBRD: Με 50 εκατ. ευρώ μπήκε στο ομόλογο της ΔΕΗ

Με 50 εκατ. ευρώ συμμετείχε στην έκδοση του ομολόγου βιωσιμότητας της ΔΕΗ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανοικοδόμηση και Ανάπτυξη (EBRD).

«Με συνολικό ύψος στα 650 εκατ. ευρώ, η έκδοση θα βοηθήσει να βελτιωθεί η πρόσβαση της ΔΕΗ στη χρηματοδότηση, διαφοροποιώντας τις χρηματοδοτικές πηγές της προς μία νέα επενδυτική βάση, που εστιάζει σε κριτήρια περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG)», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, η EBRD τονίζει  ότι ο στόχος της ΔΕΗ για μείωση των ρύπων της κατά 9,2 εκατ. τόνους το 2022 σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, είναι ο πιο φιλόδοξος εταιρικός στόχος απανθρακοποίησης που έχει υποστηρίξει έως τώρα, στις περιοχές όπου επενδύει.

Σημειώνεται ότι το 2020, η EBRD παρείχε δάνειο 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η πιστωτική γραμμή στηρίζει τις ανάγκες της επιχείρησης σε κεφάλαιο κίνησης, σε μία εποχή που οι πληρωμές των πελατών είναι ευμετάβλητες.

Η EBRD άρχισε να επενδύει σε μόνιμη βάση στην Ελλάδα το 2015 και μέχρι σήμερα έχει τοποθετήσει περισσότερα από 4,2 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 70 projects στον επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και ενεργειακό τομέα καθώς και στις υποδομές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News