Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 12:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

United Group: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind – Επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ την επόμενη 5ετία

United Group: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind – Επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ την επόμενη 5ετία

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind Eλλάς ανακοίνωσε η United Group, η οποία έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της και τη συνδρομητική τηλεόραση της Nova.  

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός, ο οποίος έχει έδρα στην Ολλανδία, θα ενοποιήσει τις Wind Ελλάς και Nova, με στόχο τη δημιουργία ενός ολιστικού παρόχου με ισχυρή πελατειακή βάση στην ελληνική αγορά. 

Το νέο εταιρικό σχήμα θα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης.  

Στο μεταξύ, η United Group σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη 5ετία, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση.  

Το συγκεκριμένο ποσό έρχεται να προστεθεί στο 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη επενδυθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. 

«Η εξαγορά της Wind Ελλάς είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Μe την κίνηση μας αυτή επιβεβαιώνουμε ξανά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου μας» δήλωσε η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group. 

Για να προσθέσει: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη των οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Μέσα από τις επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε και την εκτεταμένη εμπειρία μας από οχτώ διεθνείς αγορές, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς τομείς, φέρνοντας εξαιρετικά προϊόντα και κορυφαία εξυπηρέτηση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας». 

Αλλαγή ηγεσίας στην Wind Ελλάς  

Στο μεταξύ, η United Group ανακοίνωσε την αποχώρηση του Νάσου Ζαρκαλή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Wind Ελλάς, με άμεση ισχύ.  Ο κ. Ζαρκαλής θα παραμείνει ως σύμβουλος του διοικητικού συμβούλιου για τρεις μήνες, συνδράμοντας κατά τη μεταβατική περίοδο.   

Ο Χάρης Κυριακόπουλος, γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Wind Ελλάς, θα αποτελέσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, συμβάλλοντας στον σχεδιασμό της επερχόμενης ενοποίησης με τη Nova.  

Υπενθυμίζεται ότι η United Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Nova. Έκτοτε, έχει κάνει βήματα για την ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, όπως το πλήρες rebranding της Nova και το λανσάρισμα της τηλεοπτικής πλατφόρμας ΕΟΝ TV.

Με την πιο πρόσφατη επιχειρηματική της κίνηση, την εξαγορά της Wind Ελλάς, η United Group αποκτά 3,4 εκατομμύρια RGUs (Revenue Generating Units) επιπλέον, ανεβάζοντας συνολικά τα RGUs του Ομίλου σε 15,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανόμενων 4,7 εκατομμυρίων RGUs στην Ελλάδα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς απαλλάσσονται από το τέλος κινητής συνδρομητές 15 έως 29 ετών

ΟΤΕ: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News