Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 18:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ICAP: Εξαγορά από την CRIF

ICAP: Εξαγορά από την CRIF

Την ICAP, τον μεγαλύτερο Όμιλο B2B υπηρεσιών στην Ελλάδα, εξαγόρασε ο διεθνής Όμιλος CRIF, ο οποίος προσδοκά να ενισχύσει την ηγετική του θέση στον τομέα των επιχειρηματικών πληροφοριών και λύσεων διαχείρισης κινδύνων στην περιοχή των Βαλκανίων.

Με 259 υπαλλήλους, η ICAP καλύπτει την τοπική επιχειρηματική αγορά αλλά και παγκόσμιους πελάτες, μέσω ενός μεγάλου φάσματος υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας αλλά και καινοτόμων λύσεων στον τομέα του Credit Risk & Business Information Solutions.

Επιπλέον, η ICAP είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία έχει αναγνωριστεί ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, η οποία έχει πιστοποιηθεί ως «Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας» (Credit Rating Agency) από την European Securities and Markets Authority (ESMA).

Τα επιχειρηματικά δελτία της ICAP, αποτελούν μια αξιόπιστη πηγή επιχειρηματικών πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ακριβή πληροφόρηση για τις εγχώριες εταιρείες.

Ειδικότερα, οι Υπηρεσίες Πιστωτικού Κινδύνου της ICAP παρέχουν ολοκληρωμένα και ενημερωμένα εμπορικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα με γνώμονα την ICAP DATABANK, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική βάση δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με κάλυψη 8,7 εκατομμυρίων εταιρειών σε τέσσερις χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία & Κύπρο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η CRIF, η οποία εδρεύει στην Ινδία, ειδικεύεται σε credit bureau και επιχειρηματική πληροφόρηση, καθώς και σε προηγμένες ψηφιακές λύσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη και την ανοιχτή τραπεζική.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος της CRIF, παγκόσμιου ηγέτη στις Λύσεις Πιστωτικού Κινδύνου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ICAP ταιριάζει άριστα με την CRIF και μαζί θα επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ICAP στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, το ότι η ICAP είναι πλέον εταιρεία CRIF, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τους Πελάτες μας, αφού θα έχουν πρόσβαση σε προηγμένες Λύσεις CRIF αλλά και τους Ανθρώπους μας, που θα έχουν καλύτερες προοπτικές καριέρας» σχολίασε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ICAP.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του κορυφαίου παρόχου επιχειρηματικών πληροφοριών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα επιτρέψει στην CRIF να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή. Τόσο η CRIF όσο και η ICAP επικεντρώνονται πλήρως στην παροχή λύσεων ικανών να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες χαρτοφυλακίου, να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις και να βοηθήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των πελατών μας. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η CRIF θα συνδυάσει την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις της με τη γνώση της αγοράς και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας της ICAP, βοηθώντας τόσο τις τοπικές εταιρείες όσο και τους παγκόσμιους πελάτες μας να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να καινοτομούν» τόνισε, τέλος, ο Carlo Gherardi, πρόεδρος της CRIF.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τεχνική Ολυμπιακή: Εξαγόρασε το 50% της Mount Street Hellas

Wind: Εγκρίθηκε από DG Comp το deal με United

Εξαγορές και συγχωνεύσεις: Χρονιά ρεκόρ το 2021 μετά από 14 χρόνια 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News