Business & Finance Παρασκευή 17/12/2021, 20:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Pet City από BC Partners

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Pet City από BC Partners

Η επιτροπή ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της Pet City από την BC Partners GR Investment LP, του fund που στοχεύει σε επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η οικογένεια των ιδρυτών της Pet City θα διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει διψήφιους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων από το δίκτυο των σχεδόν 80 καταστημάτων και την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Σημειώνεται ότι η BC Partners έχει τεχνογνωσία στον τομέα αυτό, αφού έχει ήδη επενδύσει στην PetSmart, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο στις ΗΠΑ, όπως και στην αμερικανική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για κατοικίδια Chewy και στη βρετανική VetPartners, που λειτουργεί αλυσίδα κτηνιατρείων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, την 17/12/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 756/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 Ν. 3959/2011, την από 1/11/2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την εταιρεία BC Partners του έμμεσου αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας Pet City Group και των θυγατρικών της.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά τις αγορές λιανικής εμπορίας τροφών για κατοικίδια ζώα, λιανικής εμπορίας αξεσουάρ κατοικίδιων, λιανικής εμπορίας προϊόντων υγιεινής & περιποίησης για κατοικίδια ζώα, εμπορίας κτηνιατρικών φαρμάκων και αντιβιοτικών, παροχής υπηρεσιών κτηνιατρικής φροντίδας, και εμπορίας μικρών ζώων, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.»

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στην Pet City μπήκε η BC Partners

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News